SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Melyik adót lenne érdemes csökkenteni, hogy több maradjo - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Melyik adót lenne érdemes csökkenteni, hogy több maradjon az emberek zsebében?
Magyarországon 100 egységnyi jövedelem juttatás esetén 49 egységnyi megy - adó és járulék formájában - az államhoz. Ez világviszonylatban is nagyon magas, az átlagbérek viszont alacsonyak. Hogy lehet enyhíteni ezeken a terheken? Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adópartnere válaszol
Megjelent: 2016. 10. 21. péntek 12:30

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
hegedüs sándorrsmadóékadócsökkentésszjajárulékcsökkentéssszociális hozzájárulásadórendszerreform

Magyarországon az adóék, amely azt mutatja meg, hogy 100 egységnyi jövedelem juttatása esetén mennyi az adó, illetve a járulék teher, igen magas az OECD országok tekintetében. Ebben a rangsorban, a nem túl előkelő, negyedik helyet foglaljuk el. Ha a környező országokkal hasonlítjuk ezt össze, akkor is igen magas ez a százalékos érték.

A magyarországi átlagbérek jelentősen alacsonyabbak, mint más országokban. Ezek az együtthatók azt mutatják, hogy a magyarországi nettó fizetések lényegesen alacsonyabbak más európai országokénál, beleértve a régiós országokat is. Ebben lenne szükséges lépéseket tenni, hogy a magyar munkaerő ne vándoroljon külföldre, illtve, hogy minél több maradhasson az emberek zsebében.

Erre három megoldás ígérkezik: vagy a személyi jövedelemadó, vagy a szociális hozzájárulás, vagy az egyéni járulékoknak a csökkentése. Mindegyiknek megvannak a sajátosságai. A legnagyobb költségvetési hatása az szja csökkentésnek lenne. Ebben az esetben 1 százalékpontos csökkenés 110-115 milliárd forint bevétel kiesést jelentene a költségvetésnek. Ez nem kizárólagosan a munkabérre és a munkajövedelmekre lenne hatással, hiszen a kamat, a tőzsdei jövedelmek vagy egyéb jövedelmek vonatkozásában is csökkentené az adóterhelést, ezért nem koncentráltan jelenne meg a munkavállalóknál.

A szociális hozzájárulás csökkentésénél kérdés, hogy a vállalatoknál megjelenő költségcsökkenést a munkavállalók megkapnák-e. A másik probléma, hogy jelenleg 900 000 munkvállaló kap szociális hozzájárulási kedvezményt, az ő esetküben így a jövedelemváltozás jóval kisebb lenne.

A harmadik lehetőség az egyéni járulékok csökkentése. Ebben az esetben lenne a legkisebb állami bevétel kiesés mellett a legjelentősebb nettó pozíció javulás, ami munkavállalókat érintené.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS