SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Az MNB bekeményít a bankrendszer stabilizálásának érde - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Az MNB bekeményít a bankrendszer stabilizálásának érdekében
A 2008-as válságból tanulva az MNB felhatalmazást kapott arra, hogy makroprudenciális hatóságként a bankrendszerből adódó kockázatokat kezelje. Ennek megfelelően a jegybank minden évben közzé fog tenni egy jelentést, mely ezeket a lehetséges turbulenciákat tárja fel.
Megjelent: 2016. 10. 27. csütörtök 15:33

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
fáykiss pétermnbmakroprudenciális jelentésbankrendszer

A válság előtt a hazai háztartások túlzott mértékben adósodtak el. Ennek jövőbeli megakadályozása érdekében az MNB 2015-től adósságfék szabályokat alkalmaz. A hitelezést a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató és a hitelfedezeti mutató bevezetése érdemben nem korlátozta; 2015 és 2016 első féléve között mind az új lakáshitelek, mind a fogyasztási célú hitelek folyósított értéke dinamikusan növekedett. A háztartási hitelezési folyamatok egészséges, fenntartható módon, a szabályozói limitektől távol valósultak meg. 2016 első félévében az átlagos jövedelemarányos törlesztőteher 28 százalék körül alakult, ami jóval a szabályozás által előírt, 50 százalékos maximális szint alatt van. Az MNB emellett a hitelfelvevők jövedelmi kifeszítettségének eloszlását is folyamatosan monitorozza annak érdekében, hogy a megfelelő makroprudenciális eszközök esetleges szigorításával időben reagálhasson.

Pénzpiaci turbulenciák esetén a bankrendszer jelentős likviditási és finanszírozási problémákkal szembesülhet. Ennek mérséklése érdekében az MNB négy makroprudenciális eszközt is alkalmaz. A rövid távú stresszhelyzetek esetére megfelelő mértékű likvid eszköz tartását elváró likviditásfedezeti követelmény a már meglévő magas likviditási pufferek miatt nem igényelt érdemi bankrendszeri alkalmazkodást. A bankok többsége a jelenlegi 100 százalékos elvárás felett is jelentős puffereket tart. A stabil devizaforrások aránya és a mérlegen belüli devizális eltérés az ezekre vonatkozó devizafinanszírozás-megfelelési mutató illetve devizaegyensúly mutató szektorszintű értékei alapján szintén megfelelő. Jelentősebb alkalmazkodásra van szükség ugyanakkor szektorszinten a 2017. április 1-jén hatályba lépő, a forint lejárati eltérés mérséklése érdekében bevezetett jelzáloghitel-finanszírozás megfelelési mutatóra vonatkozó elvárás miatt. A szabályozás hatására három új jelzálogbank alapítása indult meg és 2017 végéig mintegy 340-380 milliárd forintnyi új jelzáloglevél kibocsátása várható.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS