SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Negatív meglepetés: 3,7%-kal csökkent az ipari termelés - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Negatív meglepetés: 3,7%-kal csökkent az ipari termelés szeptemberben
Meglepetésre szeptemberben közel 4%-kal zsugorodott az ipari termelés a tavaly szeptemberi értékhez képest. Előretekintve nincs okunk bizakodni - véli Ürmössy Gergely, az Erste Bank Zrt. vezető makrogazdasági elemzője -, hiszen az autóiparban bizonyos kapacitások leállnak majd.
Megjelent: 2016. 11. 14. hétfő 16:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
ürmössy gergelyerstemagyar iparmagyar gazdaság

2016 szeptemberében az ipari termelés volumene 3,7%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal. Ez azért is meglepetés, mert az év egészét tekintve egy pozitív számot láthatunk, 1,5%-os növekedést.

A részletek megmutatták azt is, hogy nem kizárólag az autóipar okozta ezt a csökkenést, hanem egy széleskörű lassulást láthatunk. Az optikai és gépiberendezések gyártása is ugyanúgy zsugorodott, mint más nagy súlyú iparágak.

Fontos észrevennünk, hogy az élelmiszeripar stagnál, hiszen eddig kivételként ez a szegmens zsugorodott, míg más iparágak növekedni tudtak.

Az ipari termelés volumene 3,7%-kal visszaesett az előző év azonos időszakához mérten.

A feldolgozóipar tizenhárom alága közül ötben emelkedett (0,2 és 4,4% között), míg a többi alágban 0,6 és 27% közötti mértékben csökkent a termelés az előző év azonos hónapjához képest.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS