SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
2%-al növekedtünk: a hazai GDP-t a szolgáltatások és a - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

2%-al növekedtünk: a hazai GDP-t a szolgáltatások és a mezőgazdaság húzta
A várakozásoknak megfelelő növekedést produkált hazánk gazdasága. A szolgáltatói szektor és a mezőgazdaság jó teljesítménye pozitívan, az építőipar gyenge számai pedig negatívan befolyásolták a hazai GDP növekedését. - mondta el Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője.
Megjelent: 2016. 11. 22. kedd 15:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Suppan Gergelytakarékbankgdp növekedésipari temelésszolgáltatásokmezpgazdaság

A harmadik negyedévben a várakozásoknak megfelelően 2%-kal bővült a hazai GDP az egy évvel ezelőttihez képest. Szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 0,2-kal növekedett a GDP az előző negyedévhez, míg 1,4%-kal az egy évvel ezelőttihez képest. Az első háromnegyed évben a növekedés szintén 2% volt.

 

A növekedéshez a legnagyobb mértékben a piaci szolgáltatások és a mezőgazdaság járult hozzá, az ipar teljesítménye stagnált, míg az építőipar kibocsátása kisebb mértékben, de tovább mérséklődött. A felhasználási oldalon a GDP-t leginkább a fogyasztás húzta, a beruházások esése valamelyest mérséklődhetett, a külkereskedelem hozzájárulása pozitív lehetett, azonban az előző negyedévinél kisebb mértékben.

A 2%-os GDP bővülés-t főként a szolgáltatások és a mezőgazdaság hajtotta
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS