Extra funkciókért lépj be!

Eltörölnék a kamatjövedelmekhez kapcsolódó EHO fizetési kötelezettséget
A beterjesztett törvényjavaslat szerint a jogalkotó egyszerűsítené az egészségügyi hozzájárulás adóját. A leginkább érintett terület a kamatjövedelmek után fizetendő eho. Hogy ez miként is változik, Hegedüs Sándor, az RSM Hungary Zrt. adópartnere mondja el.
Megjelent: 2016. 11. 23. szerda 12:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
hegedüs sándorrsm hungaryehoadóegészségügyi hozzájárulás

A beterjesztett törvényjavaslat szerint a jogalkotó egyszerűsítené az egészségügyi hozzájárulás (eho) adóját: az eddigi öt adókulcsot két kulcsra csökkentené.

Ezenfelül a legnagyobb változás a kamatjövedelmeket érintené, ugyanis a tervezet szerint az ehhez kapcsolódó eho fizetési kötelezettséget, mely most 6%, eltörölnék. Ennek a legérdekesebb vonzata, hogy nem 2017. január 1-től, hanem a törvény kihirdetésének napján már hatályba lépne a rendelkezés. Ennek kapcsán fontos az is, hogy nincs átmeneti szabályozás, ami azt eredményezi, hogy azokat a jövedelmeket, amelyek a törvény kihirdetése után kerülnek jóváírásra, akár még ebben az évben, már nem terheli eho fizetési kötelezettség - mondta el Hegedüs Sándor, az RSM Hungary Zrt. adópartnere.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS