SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Kitörés az alsóházból? A régiós országok növekedés - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Kitörés az alsóházból? A régiós országok növekedési üteme a cél
Bár a kétezres évek elején a térség éllovasa volt hazánk, mostanra elvesztette előnyét, és lemaradt. Mivel a többi ország is fejlődik, utolérésről egyelőre nem lehet beszélni, legfeljebb a növekedési ütemben tudunk lépést tartani velük, mondta el Suppan Gergely, senior elemző.
Megjelent: 2016. 12. 20. kedd 14:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Suppan Gergelytakarékbankrégiómagyar gdpnövekedés

A Takarékbank makrogazdasági prognózisa nagyon optimista, ám sajnos egyelőre az EU középmezőnyének alján kullog hazánk a növekedés tekintetében. A régiós összehasonlításban sem teljesítünk fényesen, de a Takarékbank előrejelzése az jósolja, hogy ha utolérni nem is tudjuk például Szlovákiát, az ő növekedési ütemét fölvehetjük.

Az idei 2,1 százalékról jövőre 3,6 százalékig, 2018-ban pedig 4 százalékig gyorsulhat a magyar gazdaság növekedése a Takarékbank elemzőinek várakozásai szerint. A növekedés fő húzóerejét a háztartások fogyasztása adja, de jelentős pozitív fordulat várható a beruházásokban is. Továbbra is rendkívül kedvezően alakulnak az egyensúlyi folyamatok: az államháztartási hiány akár a GDP 1 százaléka alá is kerülhet idén, a GDP-arányos államadósság pedig 2017 végére 70 százalék közelébe mérséklődhet. A bruttó külföldi adósság már idén év végére a GDP 100 százaléka alá kerül, és 2018 végére már csak annak mintegy háromnegyedét éri majd el. A fogyasztói árak idén átlagosan kevesebb mint 0,5 százalékkal emelkednek, és az infláció csak fokozatosan közelíti meg 2018-ra az MNB 3 százalékos célértékét. Végleg kilépett a legsebezhetőbbnek tekintett valuták köréből a forint, amely 2017 második felétől kezdve lassú, trendszerű erősödésbe foghat.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS