SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Akár a 3%-ot is elérheti az infláció az év közepére - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Akár a 3%-ot is elérheti az infláció az év közepére
Pont egy hét múlva jelenik meg a tavaly decemberre vonatkozó inflációs adat, ami az előrejelzések szerint 1,8%-os lesz. Ez a folyamat lendületet vehet 2017 elején. Dunai Gábor, az OTP elemzője szerint van esély rá, hogy a 3%-ot is elérje az év közepére a pénzromlás üteme.
Megjelent: 2017. 01. 06. péntek 16:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpinflációmagyar gazdaság2017

Ismét egy egyszeri, nagy emelkedésre számíthatunk a fogyasztói árindexben, számításaink szerint 1,8%-ra gyorsulhatott a pénzromlás éves üteme 2016 utolsó hónapjában. Az üzemanyagok (főként bázishatás miatti) felhajtóereje mellett a tovább gyorsuló szolgáltatás-infláció (előrejelzésünk szerint 2,4%-ra) lehetett a fő indok az emelkedésben. Ugyanakkor az iparcikkek éves inflációja továbbra is nagyon alacsony, mindössze 0,3% lehetett.

 

2017 elejétől ismét érdekes lesz az infláció alakulása jegybanki szempontból. Utoljára 2013 márciusában járt az árindex az MNB (akkor még nem alkalmazott) célsávjában, azóta nem jelentett korlátot a mutató a monetáris politika szempontjából. Most azonban akár már az első negyedévben 3% közelébe emelkedhet a CPI: ha az újraárazás szempontjából kiemelt fontosságú első egy-két hónapban meglódul a kereslet vezérelte infláció, az az üzemanyagok áralakulásával és a már januárban bekövetkező újabb dohány jövedéki adó emeléssel könnyen a jegybanki célra emelheti a fogyasztói érindexet.

Ez pedig pozícióik átgondolására késztetheti az állampapír-piaci befektetőket: a görbe rövid vége nulla közelében maradhat, míg a hosszú végén emelkedés következhet.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS