SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
2018-ra indulhat meg az ipari termelés Magyarországon - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

2018-ra indulhat meg az ipari termelés Magyarországon
A jövő héten megjelenő hazai ipari termelési adat várhatóan nem fogja felborzolni a kedélyeket. 2016-ban megállt ennek a szektornak a bővülése és inkább kisebb csökkenést lehetett látni később. 2018-ra ezek a számok emelkedésnek indulhatnak, addig viszont stagnálás valószínű.
Megjelent: 2017. 02. 03. péntek 16:26

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpipari termelésmakrogazdaságmagyarország

A júniusi csúcspontot követően trendszerűen csökkenésnek indult az ipar termelés hazánkban. A feldolgozóipar két legnagyobb súlyú alágának termelése ellentétesen mozgott a második félévben: míg a járműgyártás a tavaszi visszaesést követően az év végére elérte termelésének korábbi csúcspontját, a második legnagyobb súlyú alág, az elektronikai, számítástechnikai és optikai termékek gyártása trendszerűen csökkent, egy nagyobb szereplő termelésátcsoportosításának köszönhetően.

 

A régió minden jelentős járműgyártó országára jellemző, hogy 2016 második felében megtorpant a korábbi lendületes termelés-bővülés. Ez alapján a külső kereslet alakulása fontos a hazai folyamatok megértésében, ugyanakkor az ipar termelése növekedésének megállása Magyarországon korábbra tehető (tulajdonképpen 2015 eleje óta nincs érdemi növekedés, a 2016-so év/év dinamika 1% körül alakulhat), ami azt sugallja, hogy a hazai ipar kapacitáskihasználtsága elérhette a maximum környékét.

 

2017-ben újabb nagyberuházások segítenek enyhíteni a kapacitáskorlátot: Kecskeméten a Mercedes-Benz, Gödön a Samsung hajt végre bővítést/fejlesztést. Ezen új kapacitások termelésbe vonásával, ha a külső kereslet kedvezően alakul, újra lendületet vehet a hazai ipari termelés.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS