SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
4%-os GDP és gyorsuló infláció jellemezheti a 2017-es é - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

4%-os GDP és gyorsuló infláció jellemezheti a 2017-es évet
Két fontos adat fog megjelenni jövő hét kedden a magyar gazdaság állapotáról, az egyik a negyedik negyedéves GDP adatközlés, a másik pedig a januári infláció. Dunai Gábor, az OTP Bank elemzője szerint 2017 végére az infláció 3%, míg a GDP növekedés akár 4% is lehet.
Megjelent: 2017. 02. 10. péntek 16:27

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpgdpinfláció2017adatokáfa

Kiemelt fontosságú lesz látni az év eleji újraárazási ütemet: arra számíthatunk, hogy az elmúlt években megszokottnál jóval bátrabban emelnek árat a gazdasági szereplők, köszönhetően az intenzív béremelésnek (amit a járulékcsökkentés csak részben ellensúlyoz), az egyre feszesebb munkaerőpiacnak és a változóban lévő inflációs várakozásoknak.

 

Az előrejelzést ugyanakkor jelentős bizonytalanság övezi. Egyfelől nehéz megjósolni, hogy az áremelések pontosan mikor történnek meg. Másfelől az ilyenkor megszokott kosár-felülvizsgálat mellett ezúttal az ÁFA-csökkentések átgyűrűzésének mértéke és a dohánytermékek ármeghatározásának és jövedéki adó kulcsának módosítása is befolyásolja majd a fogyasztói árindexet, miközben a szokatlanul hideg január egyes feldolgozatlan élelmiszerek ára esetében jelent felfelé mutató kockázatot. Az adóváltozások közül az internet-szolgáltatás ÁFÁ-jának csökkentése várhatóan előbb-utóbb teljes mértékben megjelenik majd az árakban, a baromfihús és a tej esetében is érdemi lehet az átgyűrűzés, míg az éttermi szolgáltatások vonatkozásában inkább az áremelés elhalasztását/mértékének csökkentését okozhatja az ÁFA-mérséklés. A dohánytermékek esetében teljesen bizonytalan a hatás, a korábbi, szeptemberi adóemelés decemberben még mindig nem látszódott a fogyasztói árakban, ráadásul idén januártól visszatérnek a 20 szálas cigarettás dobozokra érvényes zárjegyek.

 

Összességében a fogyasztói árindex márciusra elérheti/nagyon közel kerülhet a jegybank 3%-os céljához, 2017 utolsó hónapjaiban pedig várhatóan 3% fölé gyorsul majd.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS