SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Fontos fizetési mérleg adat érkezik a jövő héten - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Fontos fizetési mérleg adat érkezik a jövő héten
Jövő héten csütörtökön érkezik a hazai fizetési mérleg adat. Azért lesz fontos figyelni, mert az elmúlt években ennek az adatnak a masszív többlete volt a magyar gazdasági fejlődésnek egyik fő mozgatórugója - mondta el Tardos Gergely, az OTP Bank vezető elemzője.
Megjelent: 2017. 03. 17. péntek 16:34

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Tardos Gergelyotpmakroadatfolyófizetési mérlegcsütörtök

Csütörtökön teszi közzé a jegybank a 2016 negyedik negyedévi fizetési mérleg statisztikát. A megjelenő számok közül a folyó fizetési mérleg egyenlegére, az EU-s támogatásokat és a tévedések és kihagyások egyenlegét is tartalmazó külső finanszírozási képességre, a nettó FDI beáramlásra és a külső eladósodottságra érdemes figyelni. Az adat azért fontos, mert az elmúlt években a magyar sztori egyik legfontosabb pillére volt a folyó fizetési mérleg masszív többlete, ami folyamatosan felértékelődési nyomás alatt tartotta a forintot, lehetővé téve a monetáris kondíciók erőteljes lazítását. Ezen kívül a magas külső egyensúlyi többlet a külső eladósodottság rendkívül gyors csökkenését eredményezte, a GDP arányában a tulajdonosi hitelek nélküli bruttó külső adósság a régiós átlag közel kétszeresét kitevő GDP 115%-ról 2016 harmadik negyedévére 70% alá esett, hozzájárulva a magyar gazdaság javuló kockázati megítéléséhez. Ugyanakkor az FDI beáramlás igencsak visszafogott maradt, még régiós összevetésben is.

 

Az előzetes negyedik negyedéves adatok alapján elmondható, hogy a negyedik negyedévben a folyó fizetési mérleg többlete 660 millió euró lehetett, ami ugyan megegyezik a tavalyi év utolsó negyedévével, de az előző negyedévekhez képest már csökkenhetett a szezonális hatásoktól megtisztított többlet a belső kereslet élénkülése miatt. Ugyanakkor a nettó FDI beáramlás 2006 óta a legerősebb lehetett, elérhette az előzetes adatok alapján a GDP 3,7%-át 2016 egészében és folytatódhatott a külső adósság csökkenése is.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS