Extra funkciókért lépj be!

A GDP-t a lakossági fogyasztás húzta, 4% lehet erre az évre ez érték
Jövő héten érkezik két fontos makrogazdasági adat hazánkból, az egyik a májusi GDP növekedésről szóló adat, az előzetes adat meglepett mindenkit, a növekedés mögött valószínűleg az erős lakossági fogyasztás lehet - véli Dunai Gábor, az OTP Bank Elemzési Központjának elemzője.
Megjelent: 2017. 06. 02. péntek 16:27

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpgdpinflációadatfogyasztás

Szerdán képet kapunk a hazai gazdaság állapotáról: a vártnál (3,5% környéke) jóval magasabb első negyedéves GDP-növekedés mögött minden bizonnyal erős lakossági fogyasztás és az első negyedéves, 34%-os bővülést jelző beruházás-statisztika alapján még a vártnál is gyorsabb idei beruházás visszapattanás állhatott. A beérkező adat várhatóan megerősíti majd az OTP Bank idei évre vonatkozó, közel 4%-os növekedést mutató előrejelzését.

 

Az üzemanyagárak májusi csökkenése miatt (a bázisidőszakban hó/hó emelkedést láttunk) tovább mérséklődhetett az éves fogyasztói árindex, előrejelzésünk szerint 1,9%-ra. Bár az élelmiszerek inflációja kissé gyorsulhatott, a tartós fogyasztási cikkek és a szolgáltatások esetében sem számítunk az év/év indexek emelkedésére áprilissal összevetve. Az üzemanyagárak bázishatása augusztusra 3%-ig emelheti a CPI-t, azt követően kissé csökkenő év/év indexekre számítunk, majd 2017 végétől (a kormányzati mozgástér kihasználása miatt) távolodhat a jegybanki céltól az infláció.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS