SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Jövő héten tartja kamatdöntő ülését az MNB. Mi lesz - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Jövő héten tartja kamatdöntő ülését az MNB. Mi lesz az erősödő forinttal?
Az elmúlt hetekben a forint az euróval szemben 306 alá is erősödött, ami bőven az MNB 310 forintos komfortzónája alá esik. Várhatóan az MNB nem engedi tovább erősödni a forintot, az alapkamatot viszont várhatóan változatlanul hagyja, mondta el Dunai Gábor, az OTP Bank elemzője.
Megjelent: 2017. 06. 16. péntek 16:37

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotp bankforinteuróalapkamatkamatdöntésmnb

Előretekintve az MNB számára az az ideális, ha nem engedi tovább erősödni a forintot, ezért az OTP Bank elemzőinek várakozása, hogy az MNB a jövő heti kamatdöntő ülésen változatlanul hagyja az alapkamatot, míg a 3 hónapos jegybanki betét mennyiségi korlátját (cap) 500-ról 300 milliárd forintra csökkenti. A lépéssel a bankrendszer többlet forintlikviditása emelkedik, ami így a rövid hozamok leszorításán keresztül a forint árfolyamának gyengülése irányába hat. Továbbá jövő héten nem lesz FX-swap lejárat, de elképzelhető, hogy a jegybank újabb FX-swap aukcióval növeli az állományt. Ezen felül az elkövetkezendő 3 hétben összesen 300 milliárdnyi FX-swap jár majd le, ill. július 4-én 760 millió eurónyi devizakötvényt fizet vissza az ÁKK, így a jegybanknak a kamatdöntő ülés után is lesz lehetősége finomhangolni az árfolyamot, ha azt szükségesnek ítéli. A fenti intézkedés(ek) megvalósulása esetén a forint gyengülésére számíthatunk az euróval szemben.

A 3 hónapos jegybanki betét mennyiségi korlátját (cap) 500-ról 300 milliárd forintra csökkenti. A lépéssel a bankrendszer többlet forintlikviditása emelkedik, ami így a rövid hozamok leszorításán keresztül a forint árfolyamának gyengülése irányába hat.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS