SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A mostani makrokörnyezet a vegyes alapoknak kedvez - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A mostani makrokörnyezet a vegyes alapoknak kedvez
Nagyjából a vártnak megfelelően alakult a tegnapi MNB kamatdöntés. Az alapkamat maradt 0.9%-os szinten és a kamatfolyosót is változatlanul hagyták. A nemzetközi részvénypiac jó teljesítménye miatt jó befektetésnek bizonyulnak a vegyes alapok.
Megjelent: 2017. 06. 21. szerda 12:01

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
puskás ágnesfhbmkbkamatinfláció

Tegnap volt az MNB kamatdöntő ülése, ahol a várakozásoknak megfelelően az MNB Monetáris Tanácsa továbbra is 0.9 %-os szinten tartotta az alapkamatot. A kamatfolyosó is maradt a korábban meghatározott szinten: az egynapos betéti és hitelkamatlábak -0.05 és 0.9 % között mozognak.

 

Idén márciusban a jegybank monetáris politikájának egyik legfontosabb lépése a 3 hónapos betétállomány szűkítésé volt, mellyel azt célt tűzte ki, hogy a kereskedelmi bankok a reálgazdaságot finanszírozzák a jegybank eszközeinek vásárlása helyett. Ennek a szűkítésnek a hatására a rövid lejáratú referenciahozamok mélypontra süllyedtek, például a 3 hónapos bubor, amely számos hiteltermék árazásának alapja, 0.15%-ra csökkent.

 

Az eddig érvényben lévő 500 milliárd HUF-os maximumot tegnap tovább csökkentették, a 3. negyedévben érvényben lévő szint 300 milliárd HUF lett, így elképzelhető, hogy a referenciahozamok is ismét csökkeni fognak. A közleményből kiderül az is, hogy 2017 májusában a magyar infláció 2.1%-ra mérséklődött.

 

A monetáris tanács szerint a 3%-os inflációs cél fenntartható elérése fél évvel későbbre, 2019 elejére várható. Részletes adatokat azonban a holnap megjelenő inflációs jelentésben olvashatunk majd. A további jellemző gazdasági mutatók a várakozásoknak megfelelően stabilan alakultak.

 

Mivel a nemzetközi részvénypiacok továbbra is jól teljesítenek, valamint a hosszú távú kötvényhozamok is pozitív képet mutatnak, ezért azt gondoljuk hogy jelenleg jó befektetési lehetőségek lehetnek a vegyes alapok.  
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS