Extra funkciókért lépj be!

Hiába a történelmi béremelés, a románok már két év múlva lehagyhatnak minket
Történelminek mondható minimálbér emelést hajtott végre a kormány, ám uniós viszonylatban ez még mindig nagyon kevésnek számít. Míg 2013 második félévétől kezdődően mostanáig a magyar minimálbér összesen 23%-ot emelkedett, a román fizetés 102 %-ot ugrott.
Megjelent: 2017. 07. 31. hétfő 09:08

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
székely saroltamforminimálbérmagyarországromániabérfizetéskereset

Magyar viszonylatban történelmi minimálbér emelést jelentett be a kormány 2016 év végén: idén 15%-kal, jövőre 8%-kal emelkedik a minimálbér hazánkban. Ezzel az emeléssel 412,6 euró az itthoni kötelezően adandó legalacsonyabb fizetés, ez az Európai Unióban az ötödik legalacsonyabb szám, mondta el Székely Sarolta, az Mfor.hu szerkesztője.

A változás mértéke ugyan Magyarországon volt a második legnagyobb az Unióban, de az első helyezett Románia komoly emelésbe kezdett. 2013 második felétől kezdve 102%-ot emelkedtek a bérek. Ha folytatódik az elmúlt egy évben mutatott béremelés, jövőre csak 12 euróval keresnének kevesebbet Romániában a minimálbérre bejelntett munkavállalók. 2019-re pedig le is előzhetik hazánkat egy kisebb emeléssel. Ez a munkaerőpiacra is kihatással lenne.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS