SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Izgalmas MNB ülés: fontos előrejelzéseket publikál a je - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Izgalmas MNB ülés: fontos előrejelzéseket publikál a jegybank
Hosszú idő után most először izgalmas MNB ülés elé nézünk, ugyanis a jegybank közölni fogja a makroökonómiai előrejelzéseit és az esemény után megjelenő közlemény nagy valószínűséggel tartalmazhat olyan utalásokat, hogy milyen monetáris politikára lehet számítani a jövőben.
Megjelent: 2017. 09. 15. péntek 16:12

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpmnbjegybankforintinfláció

Az egy hónappal ezelőtti kamatdöntő ülésen az MNB nem változtatott a monetáris kondíciókon és a piac első ítélete szerint a közlemény kulcsmondata szórendjének a megváltoztatása nem jelentett érdemi elmozdulást a jegybank kommunikációjában. Ennek hatására a forint egészen 301,5-ig erősödött az euróval szemben, amikor is Nagy Márton, az MNB alelnöke egy interjúban felhívta a figyelmet arra, hogy a közlemény jelentése igen is változott és a nem túl távoli jövőben újabb lazító intézkedések jöhetnek. A hírre alábbhagyott a forint erősödése és egészen 306-ig gyengült vissza. Múlt pénteken Nagy Márton – korábbi üzenetére ráerősítve – a Közgazdász Vándorgyűlésen elmondta, hogy a piac inflációs előrejelzése túl magas és utalt arra, hogy az előretekintve is alacsony inflációs környezet miatt újabb monetáris lazító intézkedésekre, akár már a mostani kamatdöntő ülésen is sor kerülhet.

 

Az alelnök szavainak hatására a piaci árazások megvadultak. A hozamgörbe hosszú vége – lejárattól függően – 20-30 bázispontot esett, a forint 309 közelébe gyengült és várhatóan hamarosan a BUBOR hozamok is nulla közelébe kerülnek.

 

Tehát a mostani kamatdöntő ülésre a piac felfokozott várakozásokkal érkezik, így ha az MNB el akarja kerülni a forint visszaerősödését, akkor konkrét lépésekkel kell előállnia: a három hónapos jegybanki betét állományára vonatkozó korlátot 300-ról 150 milliárdra, a kamatfolyosó alját -5-ről -20 bázispontra csökkenthetik. A kamatdöntő ülés közleményének hangvétele érdemben változhat és előretekintve a korábbiakhoz képest is lazább monetáris politikát vázolhat fel.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS