SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Yellen beszéde trendfordulót hozott az EUR/USD kurzusában - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Yellen beszéde trendfordulót hozott az EUR/USD kurzusában
Az év eleje tartó EUR/USD emelkedés megfordulni látszik az elmúlt napokban, az egészet Yellen asszony beszéde okozta, ami arról szólt, hogy óvatosan kell eljárni a kamatemeléssel kapcsolatban a jegybanknak - nyilatkozta Dunai Gábor, az OTP Bank elemzője.
Megjelent: 2017. 09. 29. péntek 16:31

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpeuró/dolláryellenfed

Nagyot változott tavasz óta a régiós monetáris politikák rövidtávú kilátásainak értékelése. Míg akkor egészen valószínűnek tűnt, hogy a nyárra felpörgő infláció és a robosztus gazdasági növekedés eredőjeként több országban már idén terítékre kerülhet a szigorítás, végül ez egyedül Csehországban valósult meg – a korona április eleji elengedését követően augusztusban a cseh jegybank 20 bázisponttal, 25 bázispontra emelte az irányadó instrumentum kamatát. Ezzel az EU-n belül az első jegybank lett, amely egyértelműen a túlfűtöttség elkerülése miatt lépett a monetáris szigor irányába.

 

A költségvetési lazítással hajtott Romániában és az erős belső kereslet mellett a magára találó eurózóna miatt a külső kereslet oldaláról is támogatott, 4% körüli éves GDP-növekedésű Lengyelországban ezzel szemben bizonytalan időre elmaradni látszik a kamatemelés. Az eurózónához hasonlóan Kelet-Közép Európában is megállt az infláció emelkedése, és a következő néhány negyedévben nem számítunk radikális változásra. Ezzel összefüggésben a nagyon laza euróövezeti monetáris politika támogatja a régiós jegybankokat a kamatemelés elhalasztásában.

 

Mindez segíti a gazdasági növekedést, ugyanakkor előbb-utóbb a régiós devizák értékvesztése irányába hathat.

 

Megtörni látszik az EURUSD emelkedő trendje, amiben oroszlánrésze lehet Janet Yellen, a Fed elnöke szeptember végi jelzésének, mely szerint az amerikai jegybanknak óvatosan kell közelítenie a további kamatemelésekhez. Alapesetben egy ilyen üzenet inkább az adott deviza gyengülése irányába hat, ezúttal azonban inkább azt az üzenetet szeretné kihallani a piac, hogy folytatódik a kamatemelési ciklus. Míg a nyár folyamán a decemberi emelés implicit valószínűsége 50% alá csökkent, jelenleg ismét 70% felett van. Szintén fontos változás, hogy ha mégoly visszafogottan is (havonta 10 milliárd dollár erejéig). de októberben a Fed elindítja a pénzügyi válság utóhatásaként 4500 milliárd dollár környékére duzzadt mérlegfőösszegének a csökkentését.

 

Mindeközben az eurózónából továbbra sem érkezett az eszközvásárlási program kivezetésével kapcsolatban konkrét információ, a hétvégi német választásokon pedig talán a vártnál bizonytalanabb jövőt sejtető végeredmény született. Összességében az EURUSD lefelé fordult, és a technikai kép alapján lehet tere a további csökkenésnek.

 

Kicsi a valószínűsége, hogy a pénteken érkező munkaerőpiaci adatok olyan meglepetést okozzanak, amely a dollár gyengülése irányába hat. Az inflációs mutatók emelkedtek augusztusban, a munkaerőpiac továbbra is nagyon feszes – ha az elemzői konszenzustól eltérő adatok érkeznek, azok inkább a szigorúbb monetáris politika irányába mutathatnak.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS