SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Pénzügykutató Zrt.: mankókkal támogatott a magyar gazda - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Pénzügykutató Zrt.: mankókkal támogatott a magyar gazdaság lendülete
A tavalyi gyengélkedést követően lendületbe jött a magyar gazdaság: idén és jövőre is 3,8 százalék körüli növekedés várható - hangzott el a Pénzügykutató Zrt. sajtótájékoztatóján. Véleményük szerint ez a növekedés azonban nem tekinthető stabilnak.
Megjelent: 2017. 10. 10. kedd 13:13

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
várhegyi évapénzügykutató zrt.magyar gazdaságuniós támogatásköltségvetés

A világgazdasági konjunktúra mellett "mankóként" szolgálja a fellendülést az uniós pénzforrások gyorsított felhasználása, a jövő évi választásokra tekintettel is fellazított költségvetési és jövedelempolitika, valamint a gazdaságélénkítő monetáris politika. Az alacsony bázison 2017-ben megugrottak (26 százalékkal bővültek) a beruházások, a fogyasztást pedig a munkaerő-hiány és a kiengedő jövedelempolitika hatására 10 százalékkal emelkedő reálkeresetek táplálják. A munkanélküliségi ráta tovább süllyed, a foglalkoztatási ráta megközelíti a 60 százalékot. Az élénkülő kereslet felerősíti az inflációt, bár a 3 százalékos célértéket nem éri el. A hitelezést ösztönző monetáris politika, az alacsony, esetenként negatív reálkamatok, valamint az élénkülő lakáspiac megnövelte a hitelkínálatot, ám a gazdaság szereplőit még óvatosság jellemzi: alig bővült a lakosság hitelállománya, és a vállalatok is nettó megtakarítói pozícióban maradtak. A belső kereslet hatására erősödő import mérsékelte ugyan a külkereskedelmi és folyó fizetési mérleg aktívumát, de az uniós transzferek növekedése miatt továbbra is jelentős marad a külső finanszírozási többlet. A háztartások és a cégek megtakarítási többletei így nem csak az államháztartási hiánycél elérését és az államadósság mérséklését segítik, de a külföldet is finanszírozzák.

Bár  a  magyar  gazdaság  belső  hajtóerői  erősödtek,  a  külső  függőség  továbbra  is jelentős. Kedvező, hogy kiegyenlítettebbé vált a feldolgozóipar szerkezete (csökkent a járműipar húzó szerepe), és az elhalasztott keresletet pótló lakásberuházások hatására is fellendülő építőipar tartós növekedési tényező maradhat. A magyar gazdaság növekedése azonban továbbra is erősen függ, az uniós forrásoktól, a járműipari exporttól, a külföldiek befektetéseitől (FDI) és a külhonban dolgozó magyar munkavállalók hazautalásaitól. A költségvetési és a monetáris élénkítés „mankói” pedig nem használhatók sokáig. A jó költségvetési és adósságmutatók mögött évek óta halmozódó, súlyos feszültségek húzódnak meg, mivel a nagy elosztó rendszerek forráshiányát nem képes enyhíteni a megnövelt kiadások rossz, átgondolatlan elosztása. A monetáris lazításnak pedig már középtávon gátat szabhat a nagy jegybankok (Fed, EKB) szigorító politikája és az élénkebb belső kereslet hatására fokozódó infláció.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS