SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A jegybanki cél alatt alakulhat az infláció jövőre is - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A jegybanki cél alatt alakulhat az infláció jövőre is
Az augusztusi adattal (2,6%) megegyező szinten maradhatott szeptemberben is az infláció. Dunai Gábor, az OTP elemzője szerint az infláció jövő évig maradhat a jegybanki cél alatt, ami nagyon laza monetáris politikát eredményezhet Magyarországon.
Megjelent: 2017. 10. 06. péntek 16:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpinflációmnbjegybank

Szinten maradhatott az éves fogyasztói árindex szeptemberben Magyarországon. Az üzemanyagok, hatósági árak és piaci szolgáltatások esetében a megelőző havihoz hasonló árindexre számítunk, az élelmiszerek között a feldolgozott tételeknél gyorsulhatott, a feldolgozatlanoknál lassulhatott az éves áremelkedés tempója. Az iparcikkek esetében enyhe emelkedést jelzünk előre, ugyanakkor az éves index még így is elmaradhatott az 1%-tól (igaz, a tartós iparcikkek éves inflációja 2016 szeptembere óta először lehetett pozitív).

 

A 2,6%-os értékkel egy időre tetőzhetett a fogyasztói árindex. Bázishatások mellett jövőre a tervezett ÁFA-csökkentések és a dohánytermékek jövedéki adója emelésének hatása eltűnése az indexből is lefelé tereli majd az inflációt, miközben az eurózónából továbbra sem importálunk érdemi árnyomást, és a mezőgazdasági áremelkedés is a korábban vártnál mérsékeltebben alakul. A parlamenti választások közeledtével a kormányzati intézkedések, ha lesznek, vélhetően az infláció csökkenése irányába hatnak majd. Ezen túl jelenleg úgy látjuk, hogy dacára a kétszámjegyű bérdinamikának, a vállalati szektor hatékonyságnöveléssel és a járulékcsökkentések segítségével képes lesz elkerülni a határozott áremeléseket. Az infláció még egy ideig nem lesz korlátja az MNB nagyon laza monetáris politikájának.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS