SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Leült a vihar, most csendesebb MNB ülés jöhet az előző - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Leült a vihar, most csendesebb MNB ülés jöhet az előzőhöz képest
A legutóbbi MNB kamatdöntő ülésen elég sok minden történt, de a mostanin nem várhatunk számottevő változást. Nagy Márton, MNB alelnök előre vetítette, hogy a forint erősödése esetén nem konvencionális monetáris politikai eszközök is szóba jöhetnek a jövőben.
Megjelent: 2017. 10. 20. péntek 16:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpmnbkamatdöntésmakrogazdaság

Az előző kamatdöntő ülésen az MNB hangsúlyozta, hogy a forint árfolyamának erősödését a monetáris kondíciók nem kívánatos szigorodásának tekinti, mivel az erősebb forint az infláció csökkenése irányába hat. A forint későbbi erősödését megakadályozandó a jegybank előrevetítette, hogy akár 2 éven keresztül a mostani, 0% körüli szinten kívánja látni a rövid forinthozamokat, valamint a forint erősödése esetén akár újabb nem konvencionális monetáris politikai eszközök is szóba kerülnek. Ezen felül a legutóbbi kamatdöntés óta Nagy Márton, az MNB alelnöke hangsúlyozta, hogy az MNB több okból kifolyólag is kívánatosnak tartaná a hosszú hozamok csökkenését.

 

Mivel az elmúlt egy hónapban a nemzetközi és a hazai makrogazdasági, valamint pénzügyi környezetben sem történt érdemi változás, valamint a forint sem erősödött még túl közel az MNB komfortzónájához, ezért a mostani kamatdöntő ülésen nem számítunk egyelőre további monetáris lazításra. A jegybank ígéretéhez híven az elmúlt 1 hónapban közel 300 milliárd forinttal növelte az FX-swapok állományát, amivel folyamatosan képes lehet ellensúlyozni a forint erősödési kísérleteit. Abban az esetben, ha a jegybank a forint további erősödésétől tartana, akkor szóba kerülhet a kamatfolyosó aljának további csökkentése, vagy az FX-swapok állományának még intenzívebb megemelése.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS