SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Jelentős csökkenés lehetett az októberi inflációs szá - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Jelentős csökkenés lehetett az októberi inflációs számokban
Tovább csökkenhetett a hazai infláció októberben, a szeptemberi 2,5%-os adat után most 2,1% is lehetett a fogyasztói árindex. A visszaesést főként a bázishatás indokolja és a feldolgozatlan élelmiszerekben is lehetett némi csökkenés - véli Dunai Gábor, az OTP elemzője.
Megjelent: 2017. 11. 03. péntek 16:22

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpinflációoktóberadatcsökkenés

Jelentősen csökkenhetett az éves bázisú fogyasztói árindex októberben Magyarországon, a szeptemberi 2,5% után 2,1% lehetett a mutató. A visszaesés hátterében főként bázishatás állhatott, a szeptemberrel összevetve változatlan üzemanyagárak önmagukban 0,3%-kal csökkenthették az éves indexet. Emellett úgy látjuk, hogy a feldolgozatlan élelmiszerek esetében is történhetett némi infláció-csökkenés.

 

A maginfláció az előző havinál mindössze 0,1 százalékponttal lehetett kisebb, köszönhetően a nem tartós iparcikkek enyhén mérséklődő inflációjának, a szolgáltatások esetében nem történhetett érdemi változás. Egyes postai díjak 80%-ot meghaladó emelkedése a teljes infláció szintjén kb. 0,1 százalékpontos többletet jelenthetett.

 

A beérkező adat támogatja majd az MNB törekvését a „minél tovább minél lazább” monetáris politika megvalósítására. Amennyiben az adat elmarad majd a (jelenlegi) piaci konszenzustól, az gyengítheti a forintot, ugyanakkor a 310 feletti euróval szembeni árfolyam mellett ez a hatás mérsékelt lehet.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS