SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Jövő héten ül össze az MNB. Új monetáris eszközök j - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Jövő héten ül össze az MNB. Új monetáris eszközök jöhetnek
A mostani kamatdöntő ülésen az OTP elemzői nem számítanak arra, hogy az MNB az alapkamaton változtatna. Ugyanakkor elképzelhető, hogy az ülésen fog bővebb információt adni a bevezetni kívánt új eszközről, mondta el Pellényi Gábor, az OTP Bank a vezető gazdasági szakértője.
Megjelent: 2017. 11. 17. péntek 16:30

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
pellényi gáborotp bankmnbinflációúj eszközmakrogazdaságbubor

Az MNB az előző kamatdöntés alkalmával kifejtette, hogy még a szeptemberi inflációs jelentéséhez képest is kissé alacsonyabb inflációt vár előretekintve. Ennek első jelei megmutatkozhattak a múlt héten beérkezett inflációs adatban is, mivel az kissé elmaradt a várakozásoktól. Továbbá a jegybank felhívta arra is a figyelmet, hogy egy új eszköz bevezetésén dolgozik annak érdekében, hogy még jobban csökkentse a hosszú hozamokat, valamint Nagy Márton, az MNB alelnöke az elmúlt időszakban több alkalommal is kifejtette, hogy a fix kamatozású hitelek elterjedését tartja kívánatosnak.

Ezen felül eddig úgy tűnik, hogy a jegybank korábbi elköteleződése a tartósan alacsony hozamok felé sikeres. A rövid állampapír-piaci hozamok és a BUBOR hozamok is negatív, vagy nulla közelében mozognak, míg a forint az MNB számára kedvező, 310 Ft felett tartózkodik az árfolyam az euróval szemben, igaz ehhez az is kellett, hogy a jegybank ígéretéhez híven fokozatosan megemelje az FX-swapok állományát. (Jelenleg 1400 milliárd forint körül áll.)


A mostani kamatdöntő ülésen az OTP elemzői nem számítanak az alapkamat változtatására, és mivel a rövid hozamok és az árfolyam is az MNB elvárásainak megfelelően alakul, ezért az O/N kamat változtatására sem. Ugyanakkor elképzelhető, hogy az MNB a mostani kamatdöntő ülésen fog bővebb információt adni a bevezetni kívánt új eszközről. Azonban az sem elképzelhetetlen, hogy ez csak az inflációs jelentéssel egybekötött decemberi kamatdöntő ülésen történik meg. Amennyiben az új eszközzel kapcsolatos bejelentés most történne meg, akkor a forint tovább gyengülhetne az euróval szemben, mondta el Pellényi Gábor, az OTP Bank vezető gazdasági szakértője.

További monetáris lazítás szükséges, hiszen az infláció a jövőben is az MNB 3%-os célja alatt marad
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS