SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Visszapattanhatott az infláció novemberben - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Visszapattanhatott az infláció novemberben
Az októberi csökkenés után novemberben ismét visszapattanhatott az infláció hazánkban. Ennek leginkább az üzemanyagárak emelkedése lehetett az oka. A OTP Elemzési Központ prognózisa 1,7%-os éves növekedés, amihez nagy valószínűséggel az MNB értéke is közeledni fog.
Megjelent: 2017. 12. 01. péntek 16:39

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotp bankinflációnövekedés

Az infláció visszapattanásának szinte kizárólag az üzemanyagárak emelkedése lehet az oka: havi összevetésben közel 3%-kal nőhettek az árak, míg az év/év index emelkedése 0,3 százalékponttal emeli meg a teljes fogyasztói árindexet, az októberi 2,2%-kal összevetve (2016 novemberében 1,1%-kal csökkent az üzemanyagok fogyasztói ára).
Nem valószínű a változás a jövőben a főbb termékcsoportok (élelmiszerek, tartós és nem-tartós iparcikkek, piaci szolgáltatások) esetében az év/év indexekben, a megelőző hónap adataival összevetve. A piaci áras energia árnövekedése ugyanakkor 10% környékére gyorsulhatott éves összevetésben; ezen kívül még a jövedéki adós tételek mutatnak számottevő inflációt, 6,5% feletti éves áremelkedéssel.

 

Az OTP Bank előrejelzése elmarad a piaci konszenzustól, de megegyezik az MNB szeptemberben készített havi prognózisával – igaz, a jegybank akkor még biztosan alacsonyabb üzemanyagárral számolt. Előretekintve arra számítunk, hogy decemberben, bázishatás miatt 2% közelébe lassul az infláció, a jövő év elején pedig további csökkenés jöhet. A jegybank stábja december 21-én megjelenő friss Inflációs Jelentésében szinte biztosan lefelé módosítja majd jelenleg érvényes 2,5%-os 2018-ra vonatkozó inflációs előrejelzését ,ami támogatni fogja a döntéshozók a laza monetáris kondíciók melletti elköteleződését.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS