SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A monetáris politikák, mint kockázat árnyalják a piaci - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A monetáris politikák, mint kockázat árnyalják a piaci hurráoptimizmust
Szárnyalnak a piacok, a Brexit már a múlté. Ugyanakkor árnyalja az optimista képet, hogy a jegybankok továbbra is laza környezetben működnek. Sőt, egyre többen beszélnek a "helikopterpénzről", a legagresszívebb stimulusról. Pleschinger Gyula (MKB Bank) elemzése.
Megjelent: 2016. 07. 14. csütörtök 11:15

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Pleschinger Gyulamkb bankjegybankmonetárishelikopterpénzfedbrexitbank of japanlazítás

A Bank of England ma tartja első kamatdöntő ülését a június 23-i népszavazás óta és a piaci várakozások szerint 25 bázispontos kamatcsökkentésről dönthetnek. Ez lehet az első kamatvágás 2009 óta, az irányadó ráta 0,50%-ról 0,25%-ra csökkenhet. A brit népszavazást követő bizonytalanság közepette a brit gazdasági kilátások jelentősen romlottak, nem elképzelhetetlen a recesszió sem, így további lazító lépésekre is szükség lehet. Erre utalhatnak már a mai ülést követően is, augusztus elején pedig újabb kamatcsökkentést és a kötvényvásárlási program kibővítését jelenthetik be. A font a kamatcsökkentési várakozások ellenére kisebb erősödést mutat a dollárral szemben az ázsiai kereskedés ideje alatt.

 

A világ nagy jegybankjai várhatóan továbbra is laza monetáris környezetet biztosítanak az alapkamat szintek alacsonyan tartásával. Az EKB álláspontja a QE-val és a szükséges alkalmazkodásokkal nem megkérdőjelezhető. Egyedül Japánban vár a piac monetáris intézkedéseket a defláció megfékezésére. Sőt, Japánban már egyre többen az ún. helikopterpénzt emlegetik, ez az a rettegett, és még soha ki nem próbált pénzpiaci módszer, amikor a jegybank közvetlenül biztosít forrásokat a stimulushoz. Ez a fajta monetáris finanszírozás a stimulusok legagresszívebb válfaja, ezért nem várható, hogy a BoJ ennyire direkt beavatkozzon a gazdasági folyamatokba, és szinte biztosan túlzóak az efféle várakozások. A FED-el kapcsolatban a piac jelenleg változatlan kamatkörnyezetet prognosztizál, ugyanakkor látni kell, hogy egy nagyon erős, a várakozásokat jócskán felülmúló Non Farm Payrolls munkaerőpiaci adat érkezett júniusról és a Brexit okozta sokkot is kiheverte pár hét alatt a piac. Mindezek következtében akár az őszi választások előtt megléphet egy kamatmelést a FED. Ugyanakkor ez a lépés most nincsen benne az árazásban, így ha valóban szigorítana Janet Yellen csapata, akkor az a részvénypiacok teljesítményére nagy bizonyossággl negatívan hatna.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS