SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Egyre több hosszú távú érv mutat arra, hogy kockázatos - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Egyre több hosszú távú érv mutat arra, hogy kockázatosak a részvénypiacok
Most mindenki a Jackson Hole jegybankári konferenciától várja, hogy a beszűkült piacot felrázza pár húzós nyilatkozat. De más tényezőket is illene figyelembe venni, mint például a vállalati eredményességek, a short állomány, a FED kamatemelése, politikai kockázatok, szezonalitás.
Megjelent: 2016. 08. 25. csütörtök 11:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Pleschinger Gyulamkb bankrészvénypiacjackson holejegybankárkockázatfed

A mérleg pozitív serpenyőjében változatlanul ott van a bevallottan az unalomig ismételt jegybanki stimulus hatás. A nagy jegybankok QE (quantitative easing, vagyis mennyiségi lazítás: a központi bankok növelik a pénzmennyiséget a gazdaságban azáltal, hogy állam- és magánszektorbeli kötvényeket (adósságot) vásárolnak) programjai következtében megnőtt pénzmennyiség a piacokon csapódik le és ez növeli az árfolyamokat.

 

Viszont ha megnézzük, a mérleg negatív serpenyője két részre bontható. Egyrészt megtalálhatóak itt a QE-programok kevésbé átbeszélt, negatív hatásai. Ezek között kiemelendő a múlt héten Bill Gross által is jelzett beruházások és produktivitás lassulása, ami semmiképpen nem tesz jót a gazdaságnak. Másrészt, szintén a negatív serpenyőben jelenik meg az a jó pár tényező, amit a Bank of America néhány nappal ezelőtt egy elemzésben összefoglalt, több pontba szedve:

 

- vállalati szektor nyereségessége

- piaci short állomány csökkenés

- politikai kockázatok

- FED kamatemelés

- szeptember szezonalitása

 

Pleschinger Gyula (az MKB Bank igazgatója) szerint ezeket a faktorokat figyelembe véve változatlanul úgy gondolják, hogy a részvénypiaci befektetések ilyen magas árfolyamszintek mellett kockázatosak és rövid távon inkább az óvatosabb befektetési stratégiákat javasolják.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS