SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A jövő héten sok fontos gazdasági zóna teszi közzé GD - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A jövő héten sok fontos gazdasági zóna teszi közzé GDP számait
A jövő héten valóságos GDP adat eső lesz, többek közt érkeznek számok az USA-ból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból és Spanyolországból is. Az eurozóna is jelenteni fog egy héttel később, ahol az elemzők az előző negyedévhez hasonlóan 0,3%-os növekedésre számítanak.
Megjelent: 2016. 10. 21. péntek 16:34

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpgdp adateurópausa

Miután az első félévben – részben készlethatás miatt, amely akár már a harmadik negyedévben megfordulhatott – a gazdasági növekedés üteme elmaradt a várakozásoktól, a harmadik negyedévben újra 2,5% környékére gyorsulhat a növekedés. Ezt támasztják alá a beérkező havi frekvenciás adatok is, az ipari termelés és a külkereskedelmi mérleg adatok szerint az ipar növekedési hozzájárulása erősödhetett, míg a nettó export növekedési hozzájárulása 2014 óta nem látott szintre emelkedhetett. Mindemellett biztató, hogy a feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek alapján a szektor lassan maga mögött hagyja az erősödő dollár és a csökkenő olajár miatti leállások hatását.

 

A lakossági fogyasztás esetében ugyanakkor kisebb csökkenésre számíthatunk a növekedési hozzájárulásban. Bár a legutóbbi fogyasztói bizalmi indexek jól alakultak, a visszafogott kiskereskedelmi forgalom és a lassuló munkahelyteremtés arra utal, hogy a második negyedév nagyon erős értékét nem érte el a harmadik negyedéves hozzájárulás. Ugyanakkor így is erős, 2% feletti maradhatott.

 

Az Egyesült Államok mellett több nagy európai gazdaságban is megjelennek a GDP gyorsbecslései. Az Egyesült Királyság esetében 0,7%-ról 0,3%-ra lassulhatott a negyedéves expanzió üteme, ugyanakkor Franciaországban érdemben gyorsulhatott, Spanyolországban pedig maradhatott a magas, 0,7-0,8%-os né/né ütem. Összességében arra számíthatunk, hogy az egy héttel később megjelenő eurózóna adat a második negyedéves értékhez hasonlóan (0,3%) alakul majd. Azaz a reálgazdasági divergencia ismét erősödik az USA és az eurózóna között, ami támogathatja az EUR/USD csökkenését.

A reálgazdasági divergencia ismét erősödik az USA és az eurózóna között, ami támogathatja az EUR/USD csökkenését
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS