SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A rutinmunka és a szegénység kéz a kézben jár - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A rutinmunka és a szegénység kéz a kézben jár
Az a munka, amelyet más egyszerűbben, olcsóbban el tud végezni, szükségszerűen kevesebbet is ér. Ennek tudatában, ha valaki nem hajlandó kevesebbel beérni, nem szeretne szegény lenni, akkor váltani kell. Sándor Lászlóval, a luxemburgi egyetem oktatójával beszélgettünk.
Megjelent: 2016. 10. 28. péntek 10:13

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
sándor lászlóluxemburgi egyetemdefacto blogmunkanélküliségkínatechnológiai fejlődésrutinmunkamunkaközepes képzettség

Az elmúlt húsz-harminc évben nagyon sok rutinmunkát váltottak föl gépek, vagy olcsóbb munkaerők. Utóbbinál érdemes Kínára gondolni, vagy Indiára, ahova a modern kommunikációs eszközökkel komplett irodai részlegeket szerveznek ki. Erre példa lehet sok amerikai kórház, ahol indiai radiológiai osztályok dolgozak, Indiából. Az interneten kommunikálnak, és küldik egymásnak a szükséges információkat, az amerikában fizetendő bérek töredékéért.

Ennek természetesen van egy másik oldala is: szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy az a munka, amely olcsóbban, egyszerűbben, gyorsabban elvégeztethető valakivel vagy valamivel, kevesebbet fog érni. Tehát, aki nem vállalja, hogy szegényebben fog élni, mint ahogy ő azt elképzelte, annak váltania kell. Vagy munkahelyet, vagy lakhelyet. Mindenesetre ez - részben - döntés kérdése. Minél többet tanul az ember, minél több mindenhez ért, annál nagyobb biztonságban van. A rutinmunkákra egyre kevesebb szükség van, és ez a trend csak folytatódni fog.

Ennek megfelelően az oktatási rendszernek alkalmazkodni kellene ehhez, és figyelembe venni a képzések kialakításakor, hogy milyen típusú állásokra, képzettségere lesz kereslet a jövőben.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS