Extra funkciókért lépj be!

Még kérdéses, hogy a Trump éra milyen kamatpályát tartogat a jövőben
Már száz százalékosra árazza a piac, hogy kamatot emel a jövőheti ülésén a FED. Az a kérdés, hogy az új elnök beiktatása után milyen mértékű kamatemelési sorozat kezdődik. A piac jövőre egy 50-75 bázispontnyi emelésre számít jövőre és ez az ütem folytatódhat a következő évekbe.
Megjelent: 2016. 12. 09. péntek 16:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpfedkamatemeléstrump

A piaci árazások és az elemzői várakozások alapján is 25 bázisponttal emeli az irányadó kamatlábat (0,5-0,75%-ra) a Fed Nyíltpiaci Bizottsága kedden, ami a régóta lebegtetett szigorítás, a Donald Trump elnökké választását kísérő kedvező piaci reakció, a dollár újbóli erősödése és az erős novemberi munkaerőpiaci adat tükrében teljesen érthető.

 

A jövő év elején beiktatott elnök várhatóan jelentős fiskális lazításba kezd, amely mind a GDP bővülését, mint az inflációt gyorsítja majd. A 2017-re és 2018-ra beárazott kamatemelés mértékének 25, ill. 50 bázispontos növekedése (ld. az ábrán) alapján a piaci szereplők tisztában vannak ezzel, és a korábbinál szigorúbb monetáris politikára számítanak a Fed-től.

 

Az új elnök pontos terveiről először várhatóan 2017. márciusi felülvizsgált előrejelzésében mond majd számszerű véleményt az amerikai jegybank. Ekkor láthatjuk majd a döntéshozók új vízióját a várható kamatpályáról. Ha ez érdemben eltér a piacon árazott véleménytől, az megmozgathatja az EUR/USD-t. Az alapforgatókönyv mindenesetre a dollár további enyhe erősödése az euró ellenében.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS