SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Meddig nőhet még az amerikai államadósság? - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Meddig nőhet még az amerikai államadósság?
Amerika adósságpályája nem feltétlenül fenntarthatatlan, hiszen az állami költségvetések általában hiánnyal működnek. A fő kérdés, hogy a nominális adósság növekedés mellett hogyan teljesít a gazdaság. A témában Németh Dávidot, a K&H Bank Zrt., vezető közgazdászát kérdeztük.
Megjelent: 2017. 02. 23. csütörtök 15:18

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
németh dávidk&h bankusaállamadósságtrumpadósságplafonjapángdp

Donald Trump politikájáról még mindig nem sokat tudni, de ha betartja választási ígéreteit, akár 10-20 százalékponttal is nőhet az amerikai államadósság. E tekintetben már most sem állnak túl jól, de ettől még nem kell kétségbe esni: Japánban már 200% fölött van a GDP arányos államadósság, ennek ellenére továbbra is finanszírozzák az ország adósságát.


Ez a helyzet sok kockázatot hordoz magában, de lehet, hogy hosszú távon bejön Trump húzása. Cél lehet továbbá akár a magas infláció is, hiszen azzal az adósság is elértéktelenedik.

Az államok többet költenek, mint amennyi bevételük van, így nominálisan növekszik az adósságuk. A kérdés, hogy e mellett a gazdaság hogyan teljesít.

Trump ígéretei egy sor olyan döntést tartalmaz, amely tovább növeli az államadósságot. A végcél az volna, hogy ezek az intézkedések a gazdaság jobb teljesítményét eredményezzék. Kérdés, hogy ez teljesülni fog-e.

Japán gdp-hez viszonyított adósságga már 200% fölött van, de még mindig finanszírozzák az adósságát.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS