Extra funkciókért lépj be!

Míg a nemzeti ünnepet töltjük, fontos dolgok fognak történni a világban
Március 15.-én fontos események lesznek, míg mi a nemzeti ünnepünket töltjük. Az egyik a ilyen a holland parlamenti választás, a másik pedig az amerikai inflációs adat. Az elemzők arra számítanak, hogy 3% közelébe emelkedhet az érték, a FED-nek pedig 2% a célja.
Megjelent: 2017. 03. 10. péntek 16:26

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotphollandiaválasztásokgeert wildersfed

Március 15-én Hollandiában parlamenti választásokat tartanak, ahol a kormányalakításhoz 150 mandátumból 76 megszerzésére van szükség. A jelenleg hatalmon lévő két párt (VVD, PvdA) népszerűsége az utóbbi időben kevesebb, mint a felére csökkent, így egy újabb általuk alkotott koalíció aligha lenne elég a kormányzáshoz.

 

A legfrissebb előrejelzések szerint az egyik legtöbb mandátum várományosa a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV), ám az ő támogatottságuk sem elegendő az önálló kormányalakításhoz, így a legnagyobb kérdés az, hogy kik alkotják majd a jelenlegi előrejelzések alapján akár négy-párti együttműködést, mivel a választáson induló valamennyi párt kijelentette, hogy nem áll szándékában koalícióra lépni a Szabadságpárttal.

 

Wilders iszlámellenes és euroszkeptikus retorikája illeszkedik a BREXIT népszavazás eredménye, valamint Marine Le Pen jó szereplése a francia elnökválasztási kampányban rajzolta képbe. Amennyiben a Wilders által képviselt értékek előtérbe kerülnek Hollandiában, az komoly feszültségeket okozhat az Európai Unió egyébként is törékenynek tűnő egységében.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS