SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Sűrű lesz a jövő hetünk adatok szempontjából - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Sűrű lesz a jövő hetünk adatok szempontjából
A mostani hét az euró erősödéséről szólt. A jövő héten mind az euróövezetből, mind pedig az USA-ból érkeznek munkaerőpiaci adatok, melyek befolyásolhatják az EUR/USD árfolyamát. Hazánkban a KSH tesz közzé, kölségvetési egyenleg számokat.
Megjelent: 2017. 06. 30. péntek 16:31

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
pellényi gáborotpmakroadatokmunkaerőpiaceuróusamagyarországksh

A KSH hétfőn teszi közzé az első negyedévi, ESA szemléletű költségvetési egyenleget. Az MNB által korábban publikált, előzetes pénzügyi számlák alapján a költségvetés ismét többletes lehetett, a négy negyedéves gördülő hiány pedig a GDP 1,8%-áról 1,7%-ra mérséklődhetett. Mindez a költségvetés kedvező bevételi oldali alapfolyamatait tükrözi.

 

Emellett a héten jelennek meg a központi alrendszer júniusi pénzforgalmi adatai is. Májusig a központi költségvetés 213 milliárd forint hiányt mutatott, ami 200 milliárdos emelkedés a tavalyi értékhez képest. A növekvő hiányt eddig elsősorban a költségvetés emelkedő EU-s kifizetései okozták, melyhez még nem párosul hasonló mértékű EU forrásbeáramlás – ez azonban az ESA egyenleget nem feltétlenül rontja.

 

A Fed az előző kamatdöntő ülésen a kamat 25 bázispontos emelése mellett némi meglepetésre konkrét tervvel állt elő, hogyan kívánja leépíteni a korábbi kötvényvásárlási programok alatt felduzzasztott mérlegét. Habár ennek pontos időzítése még kérdéses, azt gondoljuk, hogy a további kamatemeléshez hasonlóan ez is alapvetően a beérkező adatok, azaz a gazdaság pályájának a függvénye.

 

Ehhez elsősorban nagyobb infláció, magasabb bérdinamika és nem-emelkedő munkanélküliség kellene. A fentiek miatt amennyiben a vártnál jobban növekszik a nem-mezőgazdasági álláshelyek száma és/vagy a bérdinamika, akkor az erősíti a várható inflációs nyomást, ami emeli a jövőben várható kamatpályát, ez viszont a dollár erősödéséhez vezet.

 

Az amerikai munkaerőpiaci adatok előtt hétfőn euróövezet munkanélküliségi adat érkezik, ami a várakozások szerint 9,3%-ról 9,2%-ra csökkenhet. Az idei évben dinamikusabban bővül az övezet gazdasága a vártnál, ami mind az inflációs nyomás erősödése, mind pedig a munkanélküliség szempontjából kedvező.

 

A munkaerőpiaci helyzet általános javulása láttán az utóbbi időben több vezető jegybank elnöke (amerikai, japán, brit és részben az EKB elnöke) is olyan irányba változtatta a jegybanki kommunikációt, amely egyre inkább a monetáris politika normalizálása felé mutat.Ez előretekintve a nemzetközi hozamemelkedés kezdetét is jelentheti.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS