SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A kockázatok kiárazódni látszanak a piacon - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A kockázatok kiárazódni látszanak a piacon
Az utóbbi időben sok politikai kockázat volt jelen a piacon, ám a makrogazdasági mutatók és a euró/dollár árfolyama alapján ezek kiárazódni látszanak. Ez a pozitív változás főleg Macron győzelmének köszönhető. Az olasz bankszektor és Görögország helyzete még fennálló kockázat.
Megjelent: 2017. 07. 05. szerda 12:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
pálffy gergelyraiffeiseneurozónakockázatokmacronolaszországgörögország

Az euróövezet gazdasági fellendülése folytatódik, ráadásul a korábban vártnál némileg gyorsabb ütemben. Egyre valószínűbb, hogy nem csupán átmeneti korrekcióról van szó, sokkal inkább mélyebben gyökerező, tartósabb folyamatot látunk. Az euróövezet GDP-je a tavaly utolsó negyedévi 0,5% után idén az első negyedévben már 0,6%-kal haladta meg a korábbi három hónapét. Ez évi 1,9%-os növekedést jelent, amely a negyedéves ütemmel egyetemben az elmúlt öt negyedév legjobbja. A bővülés szinte kizárólag a fogyasztásnak és a beruházásoknak volt köszönhető, míg utóbbi visszafogottabb hozzájárulását ellensúlyozta a külkereskedelem negatív hatásának eltűnése. A magánfogyasztás 0,3%-kal, a közösségi fogyasztás pedig 0,4%-kal bővült, a beruházások volumene pedig 1,3%-kal haladta meg az előző három hónapét. A beruházási aktivitás növekedéshez való hozzájárulása (1,1-ről 0,3 százalékpontra) csökkent, a lakossági és közösségi fogyasztásé nem változott (0,2, illetve 0,1 százalékponton maradt). A nettó export negatív hozzájárulása, amely korábban -0,8 százalékpontot tett ki, semleges lett. Ami a kilátásokat illeti: a második negyedév, valamint az év egésze is hasonlóan erős lehet. A fogyasztói bizalom 2007-es, az üzleti pedig 2011-es szinten áll, a feldolgozóipari és szolgáltatói szektorok teljesítménye hat éve nem volt olyan erős, mint májusban. A foglalkoztatás bővül, a hitelezés élénkül. A fellendülés egyre szélesebb alapokon nyugszik az egyes szektorok és tagországok összehasonlításában. Mindeközben ráadásul a politikai kockázatok is csökkennek a térségben: Emmanuel Macron győzött a francia elnökválasztáson, Angela Merkel pedig magabiztosan vezeti az őszi német választások előtti felméréseket.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS