SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Izgalmasnak ígérkezik a szeptember hazai és nemzetközi s - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Izgalmasnak ígérkezik a szeptember hazai és nemzetközi színtéren egyaránt
Nem változtatott az MNB az alapkamaton, így a következő havi ülés izgalmasnak ígérkezik, amikor már frissített inflációs előrejelzés is a rendelkezésükre áll. Szeptemberben az USA-ban az adósságplafonról döntenek, és az EKB-tól az eszközvásárlási programról kaphatunk információt.
Megjelent: 2017. 08. 24. csütörtök 11:20

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Csendes Balázsfhbmnbkamatdöntő ülésinflácitrumpekbdraghi

 A várakozásoknak megfelelően az MNB Monetáris Tanácsa (MT) 0,90%-on hagyta az alapkamatot, változatlanul maradt az egynapos betéti és hitelkamatláb, és a közlemény sem tartalmazott új üzeneteket. A következő MT kamatmeghatározó ülés szeptember 19-én esedékes, itt új inflációs jelentés is rendelkezésre áll majd a döntéshozóknak. A legutóbbi inflációs adat (2,1%) még mindig nem meggyőző az érték. A makogazdasági adatok jellemzően kedvezőek, az erősödő forint lefelé mutató kockázatokat hordoz, így elképzelhető, hogy ismét a nem konvencionális eszközökhöz nyúl az MNB.

Geopolitikai konfliktusok, egy új koreai háború kitörését a piac láthatólag nem tartja túl esélyesnek, és a Kína-USA kereskedelmi egymásra utaltsága, és így egy észak-koreai kezdő lépés esetén magára Észak-Korea magára maradhat. Ennek ellenére ennek a kockázatnak a szinte teljes kiárazódása egy tényleges konfliktus esetén jelentős piaci mozgásokat okozhat.

Szeptember 7-én EKB ülés lesz, ahol közelebbi hangozhat el az EKB eszközvásárlási programjának csökkentése/kivezetésének ütemezése kapcsán.

Az USA-ban adósságplafonnal kapcsolatban a Treasury szeptemberben kifogy az eszközökből. Ismerve az amerikai belpolitikai helyzetet, az új elnök akár párton belüli támogatottságát, nem biztos, hogy teljesen gördülékenyen megy majd. Egy elhúzódó vita az USA-ban a mi régiónkban is jelentős hozamemelkedést hozhat, és a forint is gyengülhet.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS