SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Jövő héten érkezik a q2-es amerikai GDP adat, jó eredm - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Jövő héten érkezik a q2-es amerikai GDP adat, jó eredmények jöhetnek
A jövő héten pénteken érkezik amerikából második negyedéves GDP adat. A legutóbbi gyorsjelentési szezon nagyon jól sikerült a tengerentúlon, ami bizakodásra adhat okot. Hazánkból pedig képet kaphatunk az államháztartási hiányról - mondta el Pellényi Gábor az OTP szakembere.
Megjelent: 2017. 09. 22. péntek 16:28

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
pellényi gáborotpusagdpállamháztartási hiánymagyarország

A kedvező bevételi folyamatoknak és a visszafogott kiadásoknak köszönhetően az államháztartás erősen indította az évet. Az első negyedévben 178 milliárd forintos eredményszemléletű többlet keletkezett. A második negyedévben a központi költségvetés felpörgette az EU-s támogatások előlegfizetéseit, ennek hatására a központi alrendszer pénzforgalmi hiánya jelentősen emelkedett (713 milliárd forintra az első negyedévi 198 milliárdról). Ám az EU-s transzferek elszámolási szabályai miatt az előlegfizetések nagy része nem jelenik meg az eredményszemléletű ESA egyenlegben. Emellett az elmúlt években az önkormányzatok egyenlege is rendre kedvezőbb lett a várakozásoknál. Az MNB előzetes pénzügyi számlái alapján a második negyedévben 28 milliárd forintos eredményszemléletű többlet jelentkezhetett a teljes államháztartásban. Amennyiben a KSH adatai hasonlóan alakulnak, akkor a négy negyedéves gördülő hiánymutató az első negyedévi 1,7%-ról 1,5%-ra mérséklődhet.

 

Mindezek az adatok megerősíthetik, hogy a tavalyi 1,8%-os költségvetési hiány teljes egészében a decemberi egyedi költekezésből fakadt, ezektől eltekintve pedig a jelentős idei adócsökkentés ellenére közel kiegyensúlyozott marad a költségvetés. Így, ha a vártnak megfelelően csökken az ESA hiány, továbbá a következő hónapokban gyorsul az első félévben még lassú EU transzfer beáramlás, akkor a költségvetés nagyobb mozgástérrel rendelkezik majd a növekedés felpörgetésére.

 

Pénteken jelenik meg a második negyedévi amerikai GDP-re vonatkozó harmadik becslés. A legelső becslés még 2,6%-os növekedést mutatott, melyet a második adatközlés 3,0%-ra emelt. Az újabb indikátorokkal kibővített harmadik becslés még módosíthatja e képet. Bizakodásra adhat okot, hogy a második negyedéves gyorsjelentési szezon az elmúlt 13 év legjobb teljesítményével zárult: az S&P 500 index vállalatainak több mint háromnegyede az elemzői várakozásokat meghaladó profitról számolt be. Amennyiben ismét felfelé változik a GDP, az további emelkedésnek ágyazhat meg a tőzsdéken.

 

A gazdaság harmadik negyedévi teljesítményét a hurrikánszezon negatívan befolyásolta. A héten megjelenő szeptemberi, regionális feldolgozóipari konjunktúraindexek már rámutathatnak arra, hogy a Harvey és Irma hurrikánok hatásán túl lassul-e az amerikai növekedés. Kedvező előjel, hogy a Philadelphia Fed szeptemberi konjunktúraindexe a várakozások felett alakult.

 

A pozitív konjunktúraadatok alapesetben a Fed decemberi kamatemelésének valószínűségét is növelik. A határidős jegyzések alapján ennek esélye a Fed kamatdöntő ülése után 52%-ról 76%-ra emelkedett. Ám ehhez valószínűleg az is kell, hogy pénteken érkező augusztusi PCE inflációs mutató ne okozzon negatív meglepetést. Egy vártnál gyengébb inflációs adat ismét az alacsonyabb kamatpálya irányába tolhatja el a várakozásokat.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS