SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Nyári uborkaszezon ide vagy oda, a BÉT-en zajlik az élet - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Nyári uborkaszezon ide vagy oda, a BÉT-en zajlik az élet
Nőtt a forgalom májushoz képest, a Brexit ellenére is a BUX több európai indexhez képest jobban helytállt. A BÉT időközben az Európai Tőzsdeszövetség teljes jogú tagjává vált, kiosztotta a Kochmeister-díjakat, és egy új vállalati kötvény IPO is sikeresen lezajlott.
Megjelent: 2016. 07. 05. kedd 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilortőzsdebétbudapesti értéktőzsdeforgalomotprichterwingholding

A júniusi történéseket Kiss Mónikával, az Equilor befektetési Zrt. vezető elemzőjével vettük sorra. VOlt miről beszélni, két fő papírt kiemelten taglaltunk. Meglepetésre megtörtént a Brexit, és érdekes visszatekinteni, hogy ez hogyan hatott a legnagyobb forgalmú magyar részvényre, az OTP-re, tekintve, hogy múlt hét közepén már felocsúdott az első sokkból és a 6200 forintos szintek közelébe erősödött. A júniusi hónap sztárpapírjaként is aposztrofálhatjuk a Richtert, miután megtudtuk - ahogy már a 2015-ös eredmények megismerésekor épp az Equilor prognosztizálta -, hogy 190 millió svájci frank értékben felvásárolja a svájci, nőgyógyászati termékekre koncentráló Finox Holdingot. Kiss Mónika elmondja, hogy mit várhatunk most a részvénytől.

 

Júniusi események a BÉT-en:

A nyári kánikula és szabadságolások ellenére erősödött a júniusi napi átlagforgalom a hazai parketten. A Brexit miatt megnövekedett volatilitás okozta az intenzív kereskedést. A BUX több európai indexhez képest jobban helytállt, csak kissé csökkent az értéke, végül 26.325 ponton zárt június 30-án. A tőzsde tagok részvénypiaci forgalmi rangsorát a Concorde vezeti, majd az Erste és a Wood következik a dobogón.


 

A Budapesti Értéktőzsde ismét az Európai Tőzsdeszövetség teljes jogú tagjává vált. 2015 végén az európai szövetség tőzsdéin összesen 9201 vállalatot jegyeztek. A teljes jogú tagság lehetővé teszi a BÉT számára, hogy együttműködési lehetőségeket alakítson ki más tagtőzsdékkel, valamint hozzájárul nemzetközi tőkepiaci tapasztalatok megszerzéséhez, így biztosítva a hazai tőzsde uniós szabályok szerinti működését.


 

A Budapesti Értéktőzsdén immáron tizenegyedik alkalommal adták át a Kochmeister-díjat. Az 1 000 000 forint összdíjazású, évente meghirdetett díjjal a Budapesti Értéktőzsde olyan tehetséges fiatalokat jutalmaz, akik a tőzsdével, tőkepiaccal kapcsolatos témakörökben a legjobb tanulmányokat készítik el. Az idén beérkezett 18 pályamű közül hét döntős dolgozat készítőit kérte fel a zsűri szóbeli prezentációra is. A díjnyertes tanulmányok a BÉT honlapján, a Kochmeister aloldalon olvashatók.


 

Új kibocsátó, a WINGHOLDING Zrt. értékpapírjaival bővült a Budapesti Értéktőzsde kínálata. Az ingatlanfejlesztő és beruházó társaság 18.4 millió euró névértékű, 3 éves futamidejű, évi 4 százalékos kamatozású kötvényével július 4-től lehet kereskedni a parketten. A vállalat 1999-es alapítása óta mintegy 450 ezer négyzetméter ingatlant fejlesztett, míg a saját tulajdonú ingatlanportfoliója meghaladja a 350 ezer négyzetmétert.

A BUX index helytállt a Brexit utáni viharban
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS