SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Augusztusban is emelkedő árfolyamok a BÉT-en - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Augusztusban is emelkedő árfolyamok a BÉT-en
A BÉT forgalma a tavaly ilyenkorihoz képest 13 százalékkal állt magasabban augusztusban. A BUX index 1,2 százalékkal zárt magasabban, mint júliusban. 7 százalékos teljesítményével kiemelkedett az OTP, miközben a másik három részvény árfolyama mérsékelten csökkent.
Megjelent: 2016. 09. 02. péntek 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
részvénykereskedésbudapesti értéktőzsdeforgalombétotpbuxemelkedés

Folytatódott a nyár eleje óta tartó emelkedő trend, így augusztusban is erősödött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiaci forgalma. A nyár utolsó hónapjában 158 mrd Ft értékben kötöttek üzletet a befektetők, ami meghaladja a tavalyi év azonos időszakában elért 140 mrd Ft-ot, ugyanakkor némi visszaesés volt az idei júliushoz képest (172 mrd Ft). Az augusztusi napi átlagforgalom 6,9 mrd Ft volt. A három nyári hónapot tekintve ugyanakkor a napi átlagforgalom 8,1 milliárd forintra bővült a tavalyi 7,3 milliárd forintról. A tőkepiacok számára a nyár folyamán többségében kedvező volt a befektetői környezet, kisebb megingást elsősorban a Brexit szavazás okozott. A BÉT teljesítménye kiemelkedik a világ tőkepiacai közül, a BUX index tavaly év eleje óta több mint 70 százalékot erősödött.

 

A BUX index augusztusban 1,2 százalékkal erősödött, az elmúlt 12 hónapban pedig összességében 30,7 százalékkal növekedett. Ha a nyári hónapokat vizsgáljuk, akkor a BUX index június eleje óta 3,6 százalékot erősödött. Augusztusban a legnagyobb forgalmú részvények közül az OTP kiemelkedett a teljesítményével (7,0%), miközben a MOL (-0,7%), a Richter (-3, 1%) és az MTELEKOM árfolyama is esett (-2,7%). A részvénypiac duplikált forgalma közel 317 mrd Ft volt. Augusztusban továbbra is a Concorde Értékpapír Zrt. (92 mrd Ft), a Wood & Company Financial Services a.s. (58 mrd Ft), és az Erste Befektetési Zrt. (53 mrd Ft) állt a dobogó első három fokán.

 

A globális tőkepiacok forgalmának és volatilitásának csökkenésével párhuzamosan a certifikátok forgalma is tovább morzsolódott az előző havihoz képest, augusztusban 5,2 milliárd forint értékben kereskedtek ezekkel a termékekkel, ami a BÉT teljes részvénypiaci forgalmának 3,3%-át adta. A legaktívabb kereskedés ebben a hónapban is a DAX termékekben volt, melyek a teljes volumen felét adták.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS