Extra funkciókért lépj be!

Történelmi rekorddal hagyta maga mögött 2016-ot BUX-index
Szép munka! - mondhatnánk a BUX grafikonját elnézve, de emögött a magyar blue chip részvények kiváló teljesítménye áll. A decemberi emelkedés méltó állomása volt egy két éve tartó ralinak, amely során a hazai részvényindex több mint 90 százalékos erősödésen ment keresztül.
Megjelent: 2017. 01. 04. szerda 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
bétbudapesti értéktőzsdeforgalomrekordbuxbux indextőzsdeblue chip

Az év utolsó hónapjában 178 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a befektetők a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán. Ez elmarad ugyan a novemberi, közel 210 milliárd forintos forgalomtól, azonban jelentős növekedést mutat a 2015-ös év azonos időszakához képest. A napi átlagforgalom 8,5 milliárd forint volt, ami szintén magasabb a tavalyi értéknél.

Decemberben ismét csúcsot döntött a BUX index: 32 025,6 ponttal új rekordot ért el. Minden vezető részvény árfolyama emelkedett a hónap során: a MOL 11,8, az OTP 5,6, a Richter 5,3 százalékkal erősödött és történelmi csúcsot is döntött, míg az MTELEKOM 1,2 százalékkal került feljebb.

Decemberben annak is örülhettek a tőkepiaci szereplők, hogy a BÉT az OTP Bank Nyrt.-vel és az Erste Befektetési Zrt.-vel közösen elindította az árjegyzést a BUX index határidős kereskedésében. A tőzsdetagok közül ismét a WOOD végzett az első helyen, megelőzve a második helyezett Erste-t és a harmadik Concorde-ot.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS