SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Bod Péter Ákos: A nemzeti bank túlnyúlik a szokásos fel - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Bod Péter Ákos: A nemzeti bank túlnyúlik a szokásos feladatkörén
Jó néhány, nem kamatvágással járó, eszközt vet be a jegybank vezetése, hogy a bankokat a likviditás kihelyezésére ösztönözze. Ez a kvázi kényszerítő gyakorlat vajon megfelelő a hitelezés beindítására? Bod Péter Ákos közgazdászt kérdeztük a témában.
Megjelent: 2016. 11. 08. kedd 11:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
bod péter ákoscorvinusmnbjegybankhitelezéshitelbankokháztartások

2008/09-es krízis óta összeomlott a vállalati hitelezési aktivitás, és azóta alacsony szinten van. A nemzeti bank megpróbál segíteni ezen a helyzeten, talán a szükségesnél is jobban, hiszen ez nem tartozik az MNB fő feladatai közé - véli Bod Péter Ákos, az MNB volt elnöke. 

A szakember úgy gondolja, hogy a hitelezés javítása a bankok, a cégek és a háztartások dolga. Ha piac kínálkozik valaki előtt, akkor hitelt fog fölvenni, és bővíteni fog, ha nem lát piaci lehetőséget, akkor azon az alacsony kamatszintek sem segítenek, ez nem kikényszeríthető aktus.

Ugyanez érvényes a háztartásokra is, ahol, ha óvatosak a családok, nem vesznek új lakást, új autót. Alapvetően az életfeltételek, a kilátások határozzák meg a hitelfelvételi folyamatokat, így a feladatkörén továbbterjeszkedő MNB e téren mutatott hatékonysága is megkérdőjelezhető.

A teljes videó itt tekinthető meg.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS