SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Bod Péter Ákos: A gyenge verseny, az erős állami kontrol - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Bod Péter Ákos: A gyenge verseny, az erős állami kontroll gátja magyar gazdaságnak
Sok problémás terület van Magyarországon: a munkaerő helyzet, munkaerő kivándorlás, képzési rendszer, egészségügyi rendszer, de a legégetőbbnek a beruházás problematikáját látja Bod Péter Ákos, közgazdász. Ennek eredője pedig a politikai stílusban keresendő, véli a szakember.
Megjelent: 2016. 11. 08. kedd 12:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
bod péter ákoscorvinusmagyar gazdasággazdaság gátja

Bod Péter Ákost, az MNB volt elnökét, kérdeztük, min változtatna a magyar gazdaságpolitika egészét tekintve, mit tekint a legégetőbb problémának.

A magyar gazdaság általános problémája, hogy gyenge a verseny, sok ágazatban pedig teljes mértékben hiányzik. Ez annak tudható be, hogy az állam sok szektorra rátelepedett, néhányat pedig meg is fenyegetett. Szektorok egészét fenyegető szabályozások lógnak a levegőben, mint például a vasárnapi nyitva tartást szabályozó törvény, amelyet időről időre elővesznek, ezzel bizonytalanságban tartják az ágazatot, és több millió embert. Ez csak egy példa a sok közül, de a beruházás egyértelmű gátja, amelyet más eszközzel, például kamatpolitikával, nem lehet kikényszeríteni.

Tovább növeli a bizonytalanságot, hogy az állam, ad hoc jelleggel, ráteszi a kezét bizonyos ágazatokra. Ez a gazdaság egészét fenyegeti, hisz nem lehet tudni, melyik szektor lehet a következő. Ha a jövő biztonságosnak tűnik, az növeli a beruházási kedvet, ha az állam nem segíti a kiszámíthatóságot, hanem kifejezetten bizonytalanságban tartja a gazdaságot, az csökkenti a beruházási hajlandóságot.

Bod Péter Ákos sok más problémát is lát Magyarországon, amin változtatna, így a a munkaerő helyzetet, munkaerő kivándorlást, képzési rendszert, egészségügyi rendszert, de a beruházás problematikáját látja a legégetőbbnek. Ezen változtatni nagyon nehéz, hiszen ez elsősorban a politikai stílus kérdése, vélekedik a magyarországi helyzetről Bod Péter Ákos.

A teljes videó itt tekinthető meg.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS