SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Igazságosabb adórendszer a többkulcsos? Pogátsa Zoltánt - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Igazságosabb adórendszer a többkulcsos? Pogátsa Zoltánt kérdeztük
Ősinek mondható már-már a vita, hogy melyik adórendszer az igazságosabb: a "flat" vagy a progresszív? Érvek többnyire mindkét oldalon vannak. Pogátsa Zoltán szerint a több sávos adórendszer igazságosabb társadalmat eredményez. Egy részletes interjúban fejtette ki, hogy miért.
Megjelent: 2016. 12. 19. hétfő 10:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Pogátsa Zoltánközgazdászadórendszertöbbkulcsostársadalomállamredisztribúcióadóbevételújraelosztásigazságosság

"El kell mondani, hogy sehol a nyugati világban nincsenek egykulcsos adók. Mindenhol Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban progresszív adók vannak. Bár elsőre meggyőzőnek tűnhet az, hogy az is igazságos, hogy ha egykulcsos az adó, hiszen akinek több a jövedelme, az így is többet fizet, mint az akinek nincsen. Ugyanakkor van egy nagyon egyértelmű oka annak, ami miatt mégsem igazságos egy egykulcsos adó, és ez történetesen az, hogy akik nagyon kis keresetűek, azok gyakorlatilag el kell, hogy költsék a teljes jövedelmüket. Nincsenek megtakarításaik, sőt, az esetek nagy részében még ráadásul hiteleket is vesznek fel. Ezek után kellene még adózniuk. Eközben azt is tudjuk, hogy az igazán magas jövedelműek viszont megtakarítanak. Ők egy bizonyos, nyilván egy sokkal magasabb szintű fogyasztást teljesítenek, de ezen felül megtakarítanak. Igazságosabb egy olyan adórendszer, ami a közösség megtakarításra képes tagjaitól osztja újra a forrásokat és nem pedig azoktól, akik még igazából megélni is képtelenek és adósság felvételére kényszerülnek." - mondja Pogátsa Zoltán közgazdász kérdésünkre, hogy igazságosnak tartja-e az egykulcsos adót.

A teljes interjú a videóban tekinthető meg.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS