SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Hiába az ÁFA-csökkentés, inkább áremelkedés várható - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Hiába az ÁFA-csökkentés, inkább áremelkedés várható a tejpiacon
Bár a friss tejre megállapított általános forgalmi adó 18-ról 5%ra mérséklődött, ennek ellenére árnövekedéssel kell szembenézniük a vásárlóknak. Ennek főleg az az oka, hogy a túltermeléssel küzdő tejpiacon egyre inkább növekedik a felvásárlási ár.
Megjelent: 2017. 02. 23. csütörtök 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
tejadózásáfacsökkentésfriss tejuhtesl

Úgy tűnik, hiába változott januártól a friss tejre kirótt általános forgalmi adó 18-ról 5%-ra, a tejek árai inkább növekedni fognak a közeljövőben.

Az első ok az, hogy itthon a tejvásárlás során csak minden ötödik liter a friss tej, a többi UHT és ESL tej, melyek hőkezeltek, így huzamosabb ideig állnak el. Az utóbbiak áfája továbbra is 18%, tehát emiatt sem érezhető igazán a tej árának csökkenése. De leginkább azért várható olcsóbbodás helyett drágulás, mert a lassan két éve túltermelési válsággal és drámai mértékű árzuhanással jellemezhető tejpiacon hónapról hónapra növekedik a felvásárlási ár. Ma már néhol eléri a 100 forintot is, de inkább még a 94–97 forint az általános. Tavaly egész évre a 65–75 forint közötti szint volt az átlag, aztán nyártól megindult lassan felfelé, amire a tehenészeteknek nagy szükségük volt, hiszen a termelési költségük a 95–100 forintos szintet érte-éri el. Így többmilliárdos veszteséget szenvedtek el. Ma az állami és uniós támogatással elérhetik a nullszaldót, sőt a legkorszerűbben termelő tejtermelők némi haszonhoz is juthatnak.

A háziasszonyok mindezt úgy élték meg, hogy voltak az olcsóbb tejek és tejtermékek – a legjobb áron általában a német, szlovák, cseh, lengyel importárut lehetett megvenni –, ám mostantól kezdve vélhetően néhány százalékos áremeléssel kell számolniuk. A friss tejen kívül ráadásul más tejekre, a vajakra, sajtokra, joghurtokra nem vonatkozik az áfacsökkentés, így igazából a tejespult előtt állva a vásárló az árcédulákon inkább nagyobb számokra számíthat a közeljövőben.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS