SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
500 milliárd forint méretű lehet idén a jelzáloghitelez - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

500 milliárd forint méretű lehet idén a jelzáloghitelezés!
Növekvő a GDP, csökkenő munkanélküliség, alacsony hitelkamatok, CSOK - ez együttesen oda vezetett, hogy felpörgött a hazai ingatlanpiac és ezzel együtt a hitelezés is nagyot ugrott. 2016-ban akár 500 milliárd forint is megmozdulhat jelzálog hitelek piacán.
Megjelent: 2016. 05. 23. hétfő 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
rajna gábork&h bankcsokhitellakáshitelbankjelzáloghitelingatlanpiaclakásépítés

A reál GDP éves növekedési ütemével párhuzamosan jelentősen megemelkedtek az ingatlanárak az elmúlt 2 évben. A befektetési célú ingatlanokkal elérhető 1 éves hozam nagyságrendekkel meghaladta az éven túli, legfeljebb két évre lekötött bankbetétek hozamát. Alapvetően a fővárosban és környékén, valamint észak-nyugaton növekedett a lakások iránti kereslet. Az év első negyedévében átadott új építésű lakásokra kiadott építési engedélyek száma megduplázódott 2014-hez képest, ami nagyon jó jel, noha most nagyon alacsony az elérhető új lakások száma és aránya a lakáspiacon az elmúlt évek tendenciáinak köszönhetően. Az április magas tranzakciószám alapján az ingatlanpiac idén könnyen elérheti majd a 150 ezer adásvételt. A hazai lakásárak európai összehasonlításban, 2008-tól számolva az elmúlt 1 évben utolérték az Európai Unió átlagos szintjét, így a jövőben ennyire erőteljes növekedésre már nem lehet majd számítani.

 

A magyar lakásállomány jócskán több, mint 2/3-át nem terheli lakáshitel, e tekintetben azon országok vagyunk Európában, ahol ez a szám magas - tehát van még tér hitel jellegű eladósodásra. A hosszú kamatperiódusú hitelek egyre népszerűbbek. Az új jelzáloghitel piacon a növekmény közel 50% volt az év első negyedévében. Ez a nagyon erős szám másfélszer akkora, mint tavaly az első negyedévben. Továbbra is használt lakásokra vesznek fel hitelt, ami természetesen, hiszen az új építésű lakások még nem készült el. A támogatott hitelek ismét emelkedésnek indultak, legutóbb a CSOK hatására indult emelkedésnek az arány. Az átlagos futamidő 14 év, 62% az LTV (hitelfedezeti) arány az új lakáshiteleknél. Az elmúlt 5 évben meredeken csökkent a THM-szint a piacon, 5-6%-os szintre értünk, míg 2012 körül még sokkal magasabban, 10% felett jártak a teljes hiteldíj mutatók.

 

A K&H csapata úgy véli, hogy a jelzáloghitel-piac nagysága 2016-ban 500 milliárd forint lesz. Összesen 20.000 darab CSOK-igénylésre számítanak idén, ami 40 milliárd forint körüli összeget jelenhet majd. Ugyanakkor a bank arra számít, hogy 2017-ben még nagyobb lehet majd ez a mérték, hiszen akkor már nagyságrendekkel több új építésű ingatlan lesz a piacon. A CSOK igénylések kapcsán Rajna Gábor a K&H Bank értékesítési hálózat és támogatási igazgatója elmondta, hogy az ügyfelek 3/4-e hitelt is igényelt a CSOK-támogatás mellé. Egy átlagos CSOK összege 2 millió forint körül volt január-februárban.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS