SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A KBC pár év alatt Európa egyik legprofitábilisabb inté - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A KBC pár év alatt Európa egyik legprofitábilisabb intézete lett
Johan Thijs-t, a KBC Csoport vezérigazgatóját interjúvoltuk Brüsszelben. Mint megtudtuk, igen kemény küzdelem volt a gazdasági válságot követő, évekig tartó veszteségeket leküzdeni, de mára a csoport nagy büszkesége, hogy ez idő előtt sikerült, és most már nyereséggel üzemelnek.
Megjelent: 2016. 10. 11. kedd 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
johan thijskbckbc csoportk&h bankbelgiumválságnyereség

A derivatív kereskedés üzletágában a belga központú és tulajdonú KBC Csoport mélyen benne volt, csakhogy - ahogy a világ más pontjain - 2008-ban az egész üzletág összeomlott. Ez már a múlté, a bank ezt a tevékenységet leépítette. „A vadhajtásokat néha vissza kell metszeni, hogy ha növekedni akarsz” – mondja a téma kapcsán Johan Thijs, a KBC Bank vezérigazgatója. Most a stratégiájuk egyik alapvető része, hogy legfőképpen az alaptevékenységükre koncentrálnak, az ilyen kockázatos üzletágakkal szakítottak.

 

A pénzintézet tavaly visszafizette azt az állami segítségnyújtást (state aid), amit a 2008-as pénzügyi válság után volt kénytelen igénybe venni. A lengyel leányt el is kellett adniuk, hiszen a veszteségek fedezésére tőkét kellett szerezniük. 2015-re teljes egészében lezárult a visszafizetési folyamat, és mintha nyoma sem lenne a nehéz éveknek, a KBC egyre jelentősebb nyereséget ér el. 2013-ban fordult meg a trend és lett a válság óta veszteséges bankból nyereségtermelő vállalat, 2016 során már várhatóan a csoportnak több mint 2,2 milliárd euró árbevétele lesz, míg 2008-ban még több mint 2,9 milliárdos veszteséget ért el a bank. A bank minden leányvállalata nyereséges (Belgium, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Bulgária, Írország).

 

A bank tőkemegfelelési mostanra kötelezettsége 14,9%, ami bőven meghaladja a Basel 3 előírásban meghatározott 10,25%-ot, és az Európai Központi Bank által előírt 9,75%-ot. A 2016-os stressz-tesztet is sikerrel teljesítette a KBC Csoport. A bank likviditási helyzete stabil, amely mellé erős költséghatékonyság és robusztus profitabilitás társul – számolt be róla a bankvezető a Csoport brüsszeli központjában. A KBC Csoportnak összesen 10 millió ügyfele van, 1560 bankfiókot üzemeltetnek világszerte. A KBC, bár számos irodát üzemeltet ügyfeleinek szerte a világban (New York, Hong Kong, stb.), de nem szeretne a jelenlegi országokon túl, ahol bankot üzemeltetnek, újabb országokba terjeszkedni.

 

Magyarországon a K&H Bank 1987-ben kezdte meg a működését, a KBC 1997 óta tulajdonosa. A teljes csoport ügyfélkörének a 16 százalékát adja a magyar operáció, ezzel pedig a csoport teljes nyereségének 5 százalékát termeli. 2010-2015 között a kumulatív nyereség 75 milliárd forint volt, ezzel a harmadik legnyereségesebb bank lett a K&H Bank az OTP Bank (354 mrd Ft) és az UniCredit Bank (115 mrd Ft) mögött. A tőkeellátottság tekintetében a K&H jelenleg a legerősebb bank Magyarországon. 2014 kivételével minden évben nyereséges volt a bank. Jelenleg 209 bankfiókot üzemeltetnek Magyarországon, csak az OTP-nek van több (375).
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS