Extra funkciókért lépj be!

Népszerű lesz a mobilfizetés, mert kényelmes és biztonságos
A Mastercard Mobil Akadémia megnyitóján megfogalmazódott a vízió: egy eszközünk lesz, ami mindent tud. A mobiltelefonunk lesz az. A fizetés "telefonba költözése" is megkezdődött, már két bank is szolgáltat ilyen megoldást. A workshopon mobil fizetés terjedéséről érdeklődtünk.
Megjelent: 2017. 06. 29. csütörtök 10:50

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
maklári istvánmastercardmobilfizetésmobilepayokostelefonbankkártyafizetéstechnológiapaypassmobil

A Mastercard szerint az egyérintéses mobilfizetés a következő olyan innovatív fizetési megoldás, amely széles körben elterjed Magyarországon, vagyis egyre többen fizetnek majd a boltokban úgy, hogy okostelefonjukat érintik a terminálhoz. A fizetéstechnológiai vállalat felmérésében megkérdezett magyar felhasználók kétharmada szívesen fizetne ilyen módon, a legtöbben azért, mert a mobil egyébként is mindig náluk van.

 

Az okostelefonok elterjedésével megváltozott a felhasználók mobiltelefonhoz fűződő viszonya. Már nem csak telefonálásra vagy üzenetküldésre használjuk az okostelefont, de ez a készülék kerül elő akkor is, amikor életünk fontos pillanatait kép vagy videó formájában szeretnénk megosztani a szeretteinkkel. A mobil kiválthatja többek között a szótárt, a térképet, a tudakozót, a stopperórát, a banki sorbanállást és az újságot is, és ha speciális applikációkat is letöltünk (pl. tematikus hírkeresőt, reptéri alkalmazást, utazástervezőt), hosszas keresgélés nélkül, gyorsan juthatunk személyre szabott információhoz. A mobiltárcák megjelenésével már a boltokban is fizethetünk mobileszközzel, ugyanolyan egyszerűen, mint ha az érintőkártyánkat használnánk.

 

A témában Maklári István kérdeztük a Mastercard Mobil Akadémia nyitó rendezvényén, szakmai workshopján. 2017 tavaszától Maklári István tölti be a Mastercard Advisors regionális tanácsadó csapatának vezetői posztját. A magyar szakember az előléptetéssel tizennyolc fős csapat irányítását vette át hét irodában (Varsó, Prága, Bécs, Budapest, Bukarest, Belgrád és Tel Aviv). Maklári István 2013 júliusában csatlakozott a Mastercard Advisorshoz projektvezetőként. Munkája során a mobilfizetés és a digitális bankolás területén tett szert kimagasló szakértelemre projektvezetőként - majd 2015 szeptemberétől szenior projektvezetőként - több mint ötven projektért felelt. A közgazdasági végzettségű, MBA fokozattal is rendelkező szakértő korábban az A.T Kearney, valamint a Boston Consulting Group stratégiai tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatot. 
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS