SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A vártnál is jobban felpörgött a jelzáloghitelezés id - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A vártnál is jobban felpörgött a jelzáloghitelezés idén
A K&H szakemberei szerint a jelzáloghitel-piac nagysága az előzetes becslésüket is meghaladva az év végéig elérheti a 680-700 milliárd forintot, így a növekedés akár 30 százalékos is lehet. A K&H-nál ezt is meghaladó mértékben, 37 százalékkal nőtt az igénylések száma.
Megjelent: 2017. 10. 11. szerda 15:26

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
rajna gábork&h bankjelzáloghitelhitelcsoklakáshitellakás

fókuszban a használt lakások

A kiemelkedő növekedésben fontos szerepet kaptak az állami támogatások is: januártól július végéig a K&H-nál összesen 6,4 milliárd forint támogatást igényeltek a lakossági ügyfelek, ez pedig éves összevetésben 34 százalékos gyarapodásnak felel meg. A K&H-nál az állami támogatásokon belül az igénylések 75 százaléka a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) célozta, amely például használt lakás vásárlásához adható. Az igénylések 13 százaléka az úgynevezett CSOK extrára irányult, amelynek keretében akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás és 10 millió forint kedvezményes teljes hiteldíjmutatójú hitel igényelhető. A lakáscélú beruházáshoz igényelhető áfavisszatérítés pedig 11 százalékos arányt képviselt.

„Az igényelt támogatások átlagos összege 2,3 millió forintról 2,8 millió forintra emelkedett egy év alatt, az igénylő ügyfelek átlagos életkora pedig 37 év. A támogatások nagy részét, azaz a kétharmadát még mindig használt lakás vásárlásához igényelték az ügyfelek, egyharmadát pedig új lakóház építéséhez, illetve új lakás vásárlásához” – mondta Rajna Gábor.

meredek emelkedőn a hitelezés

Rajna Gábor azt is elmondta, hogy tavaly megtörtént a fordulat a lakossági hitelpiacon és megkezdődött a növekedés, az idén pedig még meredekebb emelkedés látható. „Ez több tényezőnek köszönhető. Az alacsony kamatkörnyezet miatt a korábbi évekhez képest sokkal vonzóbbak a lakáshitelek és a személyi kölcsönök. A lakossági hitelpiac bővülését elősegíti a bérek emelkedése, ezen belül is például a nettó reálbérek növekedése" - mondta. Bár a fontos lakossági hitelszegmensekben, így a lakáshitelezésben továbbra két számjegyű növekedést vár a K&H, a bank szakértői ennek ellenére nem tartanak attól, hogy túlzottan eladósodnának a háztartások. Rajna Gábor szerint ugyanis a lakosság a válság miatt sokkal óvatosabb lett, illetve fékek is vannak a rendszerben, ilyen például a jövedelemarányos törlesztőrészletre vonatkozó korlátozás.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS