SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Tombol a tél, több a baleset - a felkészülés a legjobb - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Tombol a tél, több a baleset - a felkészülés a legjobb megelőzés
Rég volt ennyire kemény a tél. A sok jég és a megváltozott körülmények között jóval veszélyesebb lett autóval közlekedni. Akinek van Casco-ja, a baleseti károk megfizetését elkerülheti. Az asszisztencia is jól jön, ha megtörténik a baj, vagy nem indul a kocsi. Kis felkészítő.
Megjelent: 2017. 01. 24. kedd 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
szabó imregroupamabiztosításbiztosítótélautófagykárbalesetközlekedéskgfbcasco

Közúti balesetek tekintetében a legjellemzőbbek a ráfutásos balesetek. Ezek általában akkor szoktak gyakrabban bekövetkezni, amikor a csúszós időszak megkezdődik: pl. az első ónos eső, vagy az első hó leesik és ez felkészületlenül éri az autósokat. A másik jellemző a pályaelhagyásos balesetek, amikor a vezető nem a megfelelő sebességet választja meg - mondja Szabó Imre, a Groupama Biztosító Szolgáltatási Centrumának főosztályvezetője. Ilyen viszonyok között a fékút hossza akár nyolc-kilencszeresére is növekedhet, és nehézzé válik a gépjárművet az úton tartani. Még a városokban is, ahol hagyományosan több fokkal magasabb a hőmérséklet télen.

 

Szerinte a legjobb felkészülés az, hogy ha óvatosabban, lassabban, nagyobb odafigyeléssel vezetünk. Megváltozik ugyanis körülöttünk a szituáció és nem vagyunk erre felkészülve. Ezért is jellemző, hogy amikor időjárás változás van, akkor növekednek meg a balesetek számai. Aztán hosszabb ideig azonos időjárás van, akkor a vezetők már hozzászoknak és kevésbé jellemzők a balesetek.

 

Íme a biztosítótársaság néhány tanácsa, hogy a vezető hogyan nézzen szembe a jég borította utakkal

  1. Indulás előtt ügyeljen rá, hogy az üzemanyag mennyisége „fél tank” felett legyen, így biztos lehet abban, hogy egy hosszabb kényszerpihenő esetén is tudja fűteni az utasteret.
  2. Ne hagyja otthon, az autó elbírja a plusz téli felszerelést: a jégkaparót, egy flakon jégoldót, vontató kötelet, hóláncot, takarót, illetve zár jégoldót – ez utóbbit tartsa a zsebében!
  3. Ha lassítania kell, kerülje a hirtelen pedál- és kormánymozdulatokat, inkább a motorfékre támaszkodjon, mint a lábfékre!
  4. Ügyeljen a követési távolságra! A jeges úton saját előrelátása jelenti a legnagyobb segítséget, pl. egy emelkedőn felfelé tartó autós esetén ne induljon utána, ameddig nem látszik, hogy ő biztosan teljesíteni tudja a távot.
  5. Maradjon látható! Sokat segíthet, ha - nem is a teljes autó, de legalább - a fényszórók tiszták, mert így már messzebbről is észrevehetik. Indulás előtt ellenőrizze a fényszórók tisztaságát, és ha szükséges, tisztítsa meg azokat!
  6. Ha a jármű eleje megcsúszik a jégen (és persze megfelelő sebességgel haladt), pusztán a sebesség mérséklésével megoldhatja a problémát. Amennyiben a hátulja tör ki, szükség lesz a kitörés mértékének megfelelő ellenkormányzásra is!Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS