SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Egyértelmű trend: egyre többet és egyre többször költ - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Egyértelmű trend: egyre többet és egyre többször költünk online
A GfK adatai szerint az utóbbi években szignifikánsan nőtt az online vásárlók köre és a vásárlások száma. Egyre többet mobiltelefonozunk, így a költések is ide terelődnek. A tableteken a bővülés megállt, ahogy a táblagép-piac is. A műszaki cikkek, a szolgáltatások nagyon mennek.
Megjelent: 2016. 05. 31. kedd 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
dörnyei otíliagfk hungáriavásárláskereskedelemonlinemobiltelefontabletstatisztikafogyasztás

Egyre több digitális és online hozzáférést biztosító eszköz található a háztartásokban és azon kívül is. A helyhez kötött, asztali gépeken való internetezés aránya csökkent és a már mobilabb, de utcai használatra még nem alkalmas laptopok használata került előtérbe. A mobilitás a bárhol használható, mobilinternettel ellátott okostelefonok és táblagépek általános elterjedésével teljesedett ki.

 

Vásárlás előtti tájékozódásra a digitális fogyasztók többsége használja az ár-összehasonlító oldalakat (a  fogyasztók 58 százaléka említette), de a többség (53 százalék) a gyártó honlapját is felkeresi. Fogyasztói véleményeket tartalmazó fórumokat, blogokat, kommenteket 39 százalékuk olvas. A gyártók, szolgáltatók számára fontos, még ha az értékesítés a kereskedőkön keresztül történik is, érdemes a termékeket részletesen bemutató honlapot fenntartani, hiszen az itt található információt tekintik hitelesnek legnagyobb arányban (67 százalék) az ilyen oldalakat felkeresők. Ezzel szemben a kereskedői oldalakat hitelesnek tekintők aránya ennél jelentősen kisebb: 33 százalék. Érdemes a nem fizetett médiát, vagyis a fogyasztói élményeket megosztó honlapokat is figyelemmel kísérni, és ha lehet, befolyásolni. A felhasználók 74 százaléka ezt tekinti hiteles információforrásnak. A legtöbbek által online vásárolt termékek a célcsoport számára felkapott, nagy értékű, így nagy megtakarítást jelentő, jól paraméterezhető (és a telekommunikációs szolgáltatók által promotált) telekommunikációs eszközök és kiegészítők. Az internethasználók 31 százaléka vásárolt már ilyet a világhálón. Hasonló okból lehet magas a számítástechnikai eszközök online piaca (27 százalék vásárolta online). A könyvek kiválasztása sem igazán igényel fizikai érintkezést, így lehet jelentős az online kereskedelme (31 százalék). Magas az online értékesítés aránya a szállítással nem járó termékek, szolgáltatások kereskedelme terén, pl. üdülés (30 százalék), belépőjegyek (29 százalék), biztosítás (27 százalék), távközlési szolgáltatások (27 százalék), repülőjegy (23 százalék). A gyorsaság és az egyedi igények szempontjai miatt lehet kiugró (27 százalék) a meleg online ételt rendelők aránya.

 

Forrás: GfK Piaci Trend 2016. május
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS