SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Ilyen árakkal találkozhatsz az albérletpiacon - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Ilyen árakkal találkozhatsz az albérletpiacon
Néhány nap múlva kerülnek nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárok, így a friss egyetemisták körében megindul az albérletkeresés. Sietniük kell a diákoknak, hiszen a kisebb lakások nagyon hamar elkelnek, így érdemes lehet több fiatalnak beköltöznie egy nagyobba.
Megjelent: 2016. 07. 22. péntek 13:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Vadászi Dániellakáspiacalbérletárakegyetemdiákokpaneltégla

2016 július 26-án publikálják a felsőoktatási felvételi ponthatárokat és ezzel megindul a frissen felvettek körében az albérlet keresés. Ennek alapján vizsgáljuk meg, hogy mennyiért lehet ma lakást bérelni, mennyire emelkedtek az albérleti díjak a fővárosban?

 

2016-ban Budapest belső kerületeiben a használt téglalakások esetében az albérlet díjai havonta 3000 Ft/m2 környékén alakultak. Népszerű az V. és a XIII. kerület, ahol ennél magasabb, átlagosan 3200 Ft/m2 bérleti díjat kell fizetni a bérlőknek. A legdrágább a II. kerület, ahol az átlagos havi bérleti díj 3400 Ft/m2. A belváros többi kerületében 2500-3000 Ft/m2 volt az a használt tégla lakásoknál. – derül ki az Mfor.hu cikkéből.

 

A panellakásoknál idén Budapesten átlagosan 2000- 2500 Ft/m2 a bérleti díj havonta négyzetméterenként. Ez 5-10 százalékos emelkedést jelent a tavalyi átlagárhoz képest. Ennél magasabb, akár 30-40 százalék növekedést a XIII. és XIV. kerületek lakótelepei esetében lehetett tapasztalni.

 

Egyetemistáknak fontos tudni, hogy a fővárosban a belvárosi kislakások gyorsan elkelnek és a piacon egyre inkább a 80-100 m2-es kiadó lakások fognak dominálni, tehát akár több diák összefogva jobban járhat a bérleti piacon. Annál is inkább, mert a legtöbb albérletért Budapesten minimum 100 ezer forintot kell fizetni.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS