SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Látványos a növekedés az önkéntes nyugdíjpénztár be - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Látványos a növekedés az önkéntes nyugdíjpénztár befizetéseknél
Az önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona a második negyedév végén 1095 milliárd forint volt, ami 4 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Egyre több az egyéni és a munkáltatói befizetés, négy éves távlatban 40 százalékos a vagyonnövekedése. Az ÖPOSZ elnökét kérdeztük.
Megjelent: 2016. 08. 29. hétfő 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
kravalik gáboröposznyugdíjpénztárbefizetésösszvagyonbefektetésöngondoskodásnyugdíjpénzár

Az önkéntes nyugdíj-és egészségpénztárak az idei második negyedévben folytatták évek óta tartó jó szereplésüket. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetséghez (ÖPOSZ) tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona a második negyedév végén 1095 milliárd forintot tett ki, ez pedig 4 százalékos gyarapodást jelent az előző év azonos időszakához képest. Az érintett önkéntes nyugdíjpénztáraknak 1,06 millió tagja volt a második negyedév végén, így az egy főre jutó átlagos vagyon 1,32 millió forintra nőtt, ami éves szinten 6 százalékos többletet jelent.

 

312 milliárd plusz négy év alatt, fejenként 350 ezres többlet

Az ÖPOSZ a részére biztosított kiterjesztett adatszolgáltatásokat felhasználva négy évre visszamenőlegesen is összesítette a vagyon alakulását: négy év alatt - 2012. második negyedévéhez képest - az önkéntes pénztárak összvagyona 312 milliárd forinttal (40 százalékkal) nőtt, az egy főre jutó átlag vagyon pedig 51 százalékkal emelkedett, ami fejenként 350 ezer forint növekedést jelent.

Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke azt mondta: „Az összesített vagyon éves szinten 4 százalékos növekedése, valamint a négyéves távlatban elért 40 százalékos, azaz több mint 300 milliárd forintos bővülés nem csak a növekvő nyugdíjtudatosságra mutat rá, de a mostani alacsony kamatkörnyezetben is igazolja, hogy a tagok jól döntöttek, amikor az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítást választották.”

Az önkéntes nyugdíjpénztárak elismertségét jelzi az is, hogy az egyéni befizetések 11,5 százalékkal növekedtek. Kedvező, hogy a második negyedévben a munkáltatói befizetések is 5,8 százalékkal növekedtek a tavalyi év azonos időszakához képest. Ez az ÖPOSZ szakértői szerint azt mutatja, hogy egyre több munkáltató kezdi tudatosan támogatni dolgozói jövőjét, hiszen erre hatalmas az igény a dolgozói oldalon.

 

Kulcsfontosságú az ösztönzés

„Az eredmények világosan jelzik, hogy a munkáltatók ösztönzése és szerepének növelése is fontos a kiszámítható és biztos jövőhöz, valamint a hazai nyugdíjrendszer stabilitásához” - mondta dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke. Hozzátette: annak érdekében, hogy az öngondoskodás terén nehezen beérő fejlődési ív ne törjön meg, a hazai önkéntes pénztárak legnagyobb érdekképviseleteként az ÖPOSZ tárgyalásokat kezdeményezett a kormánnyal, hogy a pénztári munkáltatói támogatásokat a 2017-től tervezetthez képest kedvezőbb adókörnyezettel ösztönözze az állam. Kravalik Gábor erről elmondta: „Úgy látjuk, hogy a munkáltatói támogatások adókedvezménnyel történő ösztönzése nélkülözhetetlen. A kedvezményes adózású pénztári juttatások nélkül jelentősen visszaesne a nyugdíj- és egészségcélú megtakarítások mértéke.” Az elnök szerint azt sem szabad elfelejteni, hogy a munkáltatói támogatásoknak jelentős szerepe van a pénzügyi kultúra terjesztésében, a gazdaság élénkítésében, ahogy az egészségtudatosság fokozásában, egészségmegőrzésben is, illetve hogy a pénztárak az államháztartási egyensúly szempontjából is fontos szereplők.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS