SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A mai fiatalok sokkal tudatosabban terveznek, mint az időse - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A mai fiatalok sokkal tudatosabban terveznek, mint az idősebb korosztály
Harminc éve szinte mindenki ugyanazt az életutat járta be: tanulmányok, házasság, gyerek, karrier, és keveseknek volt hosszú távú megtakarítása is. Mára ez megváltozott. Kurucz Imrét kérdeztük, a Groupama Biztosító kutatásáról, milyen tipikus életstratégiái vannak a magyaroknak.
Megjelent: 2016. 10. 25. kedd 12:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
kurucz imregroupamaéletutaköngondoskodásnyugdíj

A kutatás célja az volt, hogy feltárják a 18-59 éves magyar lakosságon belül milyen tipikus életutak vannak. Hat jól elkülöníthető életstratégiát lehet megfigyelni a hazai társadalmon belül.

A lakosság csaknem felét a vagyontalan és tradícionális csoportok alkotják. Nem meglepő, hogy ebbe az idősebb korosztály tartozik bele elsősorban, hiszen, ahogy a tradícionális név is erre utal, egy megszokott életívet járnak be a kategóriába tartozk. A két csoport között a vagyoni lehetőségeik jelentenek különbséget, de életeseményeiket tekintve, hasonló utat járnak be: 20 éves koruk előtt befejezik tanulmányikat, 3-4 éven belül megházasodnak, majd gyereket vállalnak. Kb. 27 évesen saját lakáshoz jutnak, harmincas évei során megtakarításokat képezni. Itt válik ketté a tradícionálisok életútja és a vagyontlanoké, hiszen az utóbbiak csak jóval később képesek megtakarítást fölhalmozni.

A lakosság közel ötöde a páros életutat járják be. Korai összeköltözéssel, és korai közös egzisztencia teremtéssel jár, ez jellemzően a mai harmincas korosztályra igaz.

A társadalom egy-egy tizede az értelmiségi és építkező csoportban találhat. Az előbbiek tanumányaikat később fejezik be, mint a többi csoport tagjai, így minden életesemény ésőbbre tolódik: házasságkötés, gyermekvállalás, de sokkal jobb anyagi lehetőséget jelent. Az építkezők korán képeznek tartalékot céljaik eléréséhez, ezzel párhuzamosan azonban kitolódnak az életesemények is.

Az eszményi életút a legfiatalabbak sajátja, hiszen ők még csak életutukat elején tartanak, ők csak a terveikről tudnak beszélni, de jól láthat, hogy terveikben minden kicsit későbbre tolódott, mint ahogy az a korábbi generációknál megszokott volt.

A lakosság egészét vizsgálva elmondhatjuk a megtakaírátásokról, hogy 26 év körül kezdünk el félrerakni, a nyugdíjcélú takarékosság pedig átlagosan 35 év körül kezdődik.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS