SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Az önkéntes egészség- és nyugdíjpénztárak növelték - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Az önkéntes egészség- és nyugdíjpénztárak növelték megtakarításaikat
Éves szinten 7,5 százalékkal növelték a vagyonukat az ÖPOSZ-hoz tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak, az egészségpénztáraknál pedig 10 százalékos volt a növekedés. A pénztárak népszerűségét jelzi, hogy a tagok egyéni befizetései 10-10 százalékkal nőttek.
Megjelent: 2016. 11. 23. szerda 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
kravlik gábboröposzöngondoskodásönkéntes pénztáregészségnyugdíj

Jelentős vagyongyarapodást értek el az év első kilenc hónapjában az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (ÖPOSZ) tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak. Ezen kasszák összvagyona 1121 milliárd forintra rúgott, ami éves összevetésben 7,5 százalékos, látványos növekedésnek felel meg. Nem csak éves szinten nőtt jelentősen a vagyon: a második negyedévhez képest 2,4 százalékos volt a többlet. Az egy pénztártagra jutó vagyon pedig 9 százalékkal 1,06 millió forintra emelkedett a tavaly szeptember végi 971 ezer forintról.

A tagok szeretik a kasszákat
Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke a harmadik negyedéves eredményeket értékelve elmondta: „Az önkéntes pénztárak újból bebizonyították, hogy jelentősen képesek gyarapítani a nyugdíjas éveikre takarékoskodó pénztártagok vagyonát. A kasszákba vetett bizalmat mutatja, hogy a tagok egyéni befizetései a harmadik negyedévben 14,45 milliárd forintra rúgtak, azaz 10 százalékkal nőttek”.Az ÖPOSZ elnöke kiemelte, a pénztárak igazi tagdíjbefizetési rohamot várnak az év végén. „Rekordbefizetésre számítunk. Sokszor hallom, hogy a tagok úgy tekintenek egyéni befizetéseik után igényelhető akár 150 ezer forintos adó-visszatérítésre, mintha akár 20 százalékos hozamot értek volna el a félretett összeggel. Értem ezt a logikát is, de a pénztárak inkább úgy szoktak megfogalmazni a legfőbb előnyt, hogy a kedvezmény révén még inkább növelhető a saját céljainkra szánt vagyon” – tette hozzá dr. Kravalik Gábor.

Siker az egészségkasszáknál is
Az önkéntes nyugdíjpénztárak kiváló teljesítményével párhuzamosan az ÖPOSZ-hoz tartozó az egészségmegőrzésben kulcsszerepet játszó egészségpénztárak is jól szerepeltek. Az érintett pénztárak összvagyona szeptember végén 47,5 milliárd forintot tett ki, ami az idei második negyedévhez képest 8,6 százalékos növekedést jelent. Az ÖPOSZ-szal együttműködő egészségpénztáraknak több mint 851 ezer tagja van, ennyien kívánnak félretenni a saját és a családjuk egészségügyi kiadásaira.
Dr. Kravalik Gábor az egészségpénztárakról azt mondta: „Bár ez a pénztári megoldás az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításnál rövidebb távra, például egy-egy nagyobb kiadásra vagy a havi gyógyszerkiadások fedezésére szolgál, a tagok átlagos vagyona így is jelentős: szeptember végén fejenként közel 56 ezer forintra rúgott.”
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS